VIDEO: Kas notika ar vīrieti, kurš gribēja, lai anakonda viņu “apēd dzīvu”? (Eaten Alive By Anaconda)

Vēl pavisam nesen visu pasauli apšalca ziņa par kādu pārdrošu pētnieku, kurš TV “Discovery” tiks “Apēsts dzīvs” – viņš labprātīgi metīsies milzu zaļās anakondas rīklē, lai vārda vistiešākajā nozīmē tiktu apēsts dzīvs.

“Apēsts dzīvs” raidījumā piedalās čūsku pētnieks un aizstāvis Pols Rozolī, kurš savu karjeru veltījis tam, lai pētītu zaļo anakondu, kas ir lielākā un spēcīgākā čūska pasaulē. Čūsku mīļotājs Rozolī ir specializējies rietumu Amazones izpētē jau vairāk nekā 10 gadu. Viņa darbs palīdzējis pievērst sabiedrības pastiprinātu interesi un uzmanību Amazones lietus mežiem, kuros dzīvo zaļās anakondas.

Šī gada vasarā ilgāk nekā 60 dienas filmēšanas komanda fiksēja Rozolī ekspedīciju uz Amazones džungļiem -precīzāk vietu, kuru vietējie dēvē par “peldošo mežu” – vienīgā vieta visā pasaulē, kur brīvā dabā var pētīt tieši šīs milzīgās čūskas. Rozolī tur pabijis vairākkārtīgi un vienmēr mēģinājis notvert pasaulē lielāko anakondu, bet diemžēl neveiksmīgi. Līdz beidzot zinātnieks nolēmis atgriezties un izdarīt ko tādu, ko līdz šim vēļ neviens nebija uzdrošinājies īstenot. Viņš nolēmis ieģērbties īpaši šim eksperimentam veidotā aizsargtērpā un mēģināt iekļūt anakondas vēderā. Inženieru komanda tērpu izveidojusi tā, lai tas nekaitētu ne pētniekam, ne arī pašai anakondai. Interesanti, ka zaļās anakondas žņaugšanas spēks ir samērojams ar triecienu, ko cilvēks saņemtu, ja viņu notriektu autobuss. Eksperiments ticis veikts, lai gūtu ieskatu lielās čūskas barošanās un medību paradumos, kā arī, lai pievērstu pasaules uzmanību aizsargājamiem Amazones lietus mežiem un lielajām anakondām, kurām tās ir mājas.
“Esmu redzējis, kā Amazones lietus meži tiek iznīcināti. Tas ir tik apbēdinoši, ka mēs varētu būt pēdējā paaudze, kam ir iespēja tos saglabāt. Cilvēkiem ir nepieciešams atvērt acis un saprast, kas notiek citur pasaulē. Riskēt ar savu dzīvību, lai pievērstu uzmanību globālām problēmām – kādēļ gan nē – nav labāka veida kā patiesi šokēt cilvēkus,“ intervijā atzīst Rozolī.

https://www.youtube.com/watch?v=aHfaz7z2z-U

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment