VIDEO: Krievijas emocijas, iegūstot 3. vietu un kuras valstis atdeva savus punktus Latvijai!

Eirovīzijas dziesmu konkursa rezultāti ir apkopoti. Latvijas pārstāvis ierindojās 15. vietā, bet uzvaras laurus plūca Ukraina. Par to gan īpaši nepriecājas Krievijas likumdevēji, kas pauduši nostāju, ka konkursā ir uzvarējusi politika. Viņi ne tikai lūdz pārskatīt konkursa rezultātus, it sevišķi, kas attiecas uz pirmo vietu, bet arī apsver iespēju nākamgad nepiedalīties konkursā.

Taču, kā mūsu pārstāvis Justs Sirmais nokļuva līdz 15. vietai!

2. pusfinālā, kurā Justs startēja pirmais, viņš kvalificējās finālam kā 8. dalībnieks ar 132 punktiem.

2-pusfinals-1

Eirovīzijas finālā no valstu žūriju pārstāvjiem Latvija saņēma šādus punktus: Čehija (1), Īrija (1), Gruzija (7), Šveice (3), Izraēla (5), Vācija (2), Krievija (3), Lietuva (7), Maķedonija (3), Igaunija (8), Ukraina (8), Polija (6), Slovēnija (7), Ungārija (8) – kopā 69 punkti.

Savukārt telefonbalsojumā Latvijas pārstāvis Justs saņēma 63 punktus – Moldova – (1), Somija (2), Norvēģija (3), Apvienotā Karaliste (3), Krievija (1), Baltkrievija (5), Sanmarīno (6), Īrija (7), Polija (5), Gruzija (6), Ukraina (5), Igaunija (7), Lietuva (12) – kopā 63 punkti.

Mūzikas producents Juris Millers un citi Latvijā pazīstami mūzikas cilvēki sacīja, ka Justs nodziedāja ļoti labi un ka viņam par iznākumu nav jākaunas. Atbildot uz jautājumu, vai Džamalas dziesmu var uzskatīt par politisku, Millers sacīja, kā, jā, taču arī par to nav jākaunas. Turklāt Krievijas dziesma nebūt neesot bijusi no spēcīgākajām.

Lūk, Ukrainas un Krievijas Eirovīzijas pārstāvju emocijas konkursa uzvarētāja paziņošanās brīdī:

VIDEO:

Avots: eurovisionworld.com; la.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment