FOTO: Krievijas propagandisti iegāž Asadu, paši netīšām publicējot foto ar ķīmisko vielu konteineriem!

Fotogrāfijas ar ķīmisko vielu konteineriem ir atrodamas publiski pieejamā «РИА Новости» interneta lapā kā «ekskluzīvas «РИА Новости» fotogrāfijas no Šairatas aviobāzes».

Interneta portāls gordonua.com ziņo, ka līdzīgus foto attēlus var atrast arī citos Krievijas interneta resursos, kur ar šādiem konteineriem ilustrēta Krievijas ķīmisko ieroču arsenāla iznīcināšana specializētā rūpnīcā Počepas pilsētā, kas atrodas Brjanskas apgabalā. Savulaik šajā objektā iznīcināti vairāk 67 tūkstoši aviācijas munīcijas vienību, kas saturēja gandrīz 7,5 tūkstošus tonnu indīgās zarīna gāzes.

Atgādinām, ka piektdienas naktī ASV raidīja 59 spārnotās raķetes «Tomahawk» uz gaisa spēku bāzi Sīrijā, atriebjoties par šonedēļ Sīrijā notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu civiliedzīvotājiem.

Tas bija pirmais tiešais ASV uzbrukums Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdībai, ASV bruņotajiem spēkiem izpildot prezidenta Donalda Trampa nozīmīgāko militāro pavēli kopš viņa inaugurācijas.

Raķetes tika izšautas uz Sīriju no ASV 6.flotes karakuģiem «Porter» un «Ross» Vidusjūras austrumos. Tās tika raidītas uz Šairatas lidlauku, no kura, kā uzskata ASV, bija izlidojušas Sīrijas lidmašīnas, veicot ķīmisko uzbrukumu.

«Šī vieta bija saistīta ar Sīrijas režīma ķīmisko ieroču programmu un tieši saistīta ar šausmīgo 4.aprīļa ķīmisko ieroču uzbrukumu,» sacīja Baltā nama amatpersona.

«Mēs ar lielu ticamības pakāpi lēšam, ka šonedēļ notikušais ķīmisko ieroču uzbrukums tika veikts no šīs vietas ar aviāciju, kas pakļauta Asada režīma pavēlniecībai,» piebilda šī amatpersona.

Avots: Tvnet.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment