VIDEO: Lasītāja stāsts: Kārtējā Jūrmalgeita, jeb Maxima – 2?

Māris turpina:

“Taču izskatās, ka Jūrmalas funkcionāriem, tas īpaši nerūp. Noteikti saņemšu pārmetumus par to, ka nav piesaistīts ekspertu viedoklis. Pirmkārt, Latvijā ir tā iekārtots, ka atklāti neviens no šiem visiem ekspertiem nemaz nerunās. Jau rakstījām par Jelgavas t/c gadījumu, kad vienīgais cilvēks, kurš pateica, ka, visticamāk, tur ir traki, bija kāda arhitekte, kura vēlējās palikt anonīma. Kādēļ? Tādēļ, ka pasūtījumus viņa saņem no tiem pašiem, kuri tagad izmisīgi slēpj savas neizdarības sekas. 

Vēlreiz atgriežoties pie projekta kvalitātes. BKVB pārbauda tikai uzbūvētā atbilstību projektā paredzētajam, taču Latvijā nav institūcijas, kura pārbaudītu paša projekta kvalitāti. Kaut vai tās pašas deformācijas šuves. Būvnieki vairākas reizes uzsvēra, ka projektā to nemaz neesot bijis. Tad nu paši arī salikuši vietās, kur licies, ka vajag. Šis piemērs spilgti raksturo esošo situāciju. Tā vietā, lai vērstos pie projektētāja ar lūgumu izrēķināt un precizēt, kurās vietās šuves vajadzīgas, būvnieks salika tās pats. Bez aprēķiniem un pārbaudēm. Un kurš tad tagad būs vainīgs? Būvnieks, taču sistēma radīta tā, lai viņš nebūtu ieinteresēts ”kasīties” par nekvalitatīvo projektu. Būs citi, kas uzņemsies risku. Un neviena iestāde nepārbaudīs projekta kvalitāti. Arī pēc šo defektu atklāšanās, tas netiks darīts. Patiešām rodas iespaids, ka kamēr nekas (nedod Dievs) tur nesabruks, tikmēr svētajām govīm – projektētājiem neviens neko neteiks. Un tā jau ir sistēmiska problēma. Tā taču ir visur, kā retoriski izteicās kāds piesaistītais ”neatkarīgais” būvinženieris.

Visbeidzot, visa tā noslēpumainība, faktu slēpšana, pierādījumu nozaudēšana un pēc tam faktiska viltošana no Jūrmalas Domes un Jūrmalas Sporta Servisa centra vadības puses neliecina par caurspīdīgumu un lielisku komunikāciju ar sabiedrību. Cik man zināms, līdzīgs bardaks valda arī pārējos Jūrmalas sporta objektos, esmu šo to arī redzējis. Manuprāt, tās ir sekas absolūti neprofesionālam un nekompetentam vadības stilam organizācijā, kura apsaimnieku visas Jūrmalas pilsētas sporta būves.

Šo materiālu izsūtīšu arī citiem Latvijas medijiem. Cerams Leta, Delfi, apollo.tvnet vai kasjauns.lv uzskatīs šo materiālu par ievērības cienīgu. Tam ir daudzi iemesli. Taču pats galvenais – nav pasūtītāja. Man neviens nemaksā par to, ko daru. Uzskatu, ka sabiedrībai tas viss ir jāzina. 

VIDEO:

Autors: Māris Bērziņš / Acgarni.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment