VIDEO: Latviešu kinorežisors Edvīns Šņore EDSO “noliek pie vietas” Krievijas melus!

Viņš arī norādīja, ka runas par krievu diskrimināciju Latvijā jau daudzas reizes ir atspēkojušas starptautiskas organizācijas. Tomēr Krievija par šo tēmu turpina runāt, lai novērstu starptautiskās sabiedrības uzmanību no nopietnajiem cilvēktiesību pārkāpumiem pašā Krievijā un tās okupētajās teritorijās. Latvijas delegācijas vadītājs ieteica Krievijas pārstāvjiem paskatīties spogulī pirms pārmest citiem cilvēktiesību pārkāpumus.

Šnores runa izpelnījās klausītāju aplausus un tā noslēdza EDSO PA sesijas pirmo darba dienu. Kā atzīst Latvijas delegācijas sekretārs Igors Aizstrauts, pēc sanāksmes pie Latvijas parlamentāriešiem E.Šnores un A.Lejiņa pienāca kolēģi no Lielbritānijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas un citām valstīm un izteica atbalstu Latvijas pozīcijai.

“Atklāti sakot biju nedaudz pārsteigts par tik masīvu un koordinētu Krievijas informatīvo uzbrukumu Latvijai,” sesijas pirmās dienas vakarā atzina Edvīns Šnore. Viņš to saistīja ar faktu, ka pēc Krievijas Domes vēlēšanām nomainījies Krievijas delegācijas sastāvs EDSO PA. Tagad Krievijas delegāciju vada plaši pazīstamais Krievijas TV žurnālists-propagandists Pjotrs Tolstojs, kas vienlaikus ir Krievijas Valsts Domes vicespīkers.

Sesijas otrajā noslēdzošajā dienā Šnore uzstājās ar runu par antisemītisma atdzimšanu Krievijā. Viņš uzsvēra, ka virkne starptautisko organizāciju, tostarp Amnesty International, norādījušas uz šo problēmu Krievijā. Šnore klātesošos informēja par neseno antisemītisma skandālu Krievijas parlamentā, kurā galvenais figurants bija neviens cits kā Krievijas delegācijas vadītājs EDSO PA Pjotrs Tolstojs. Šnore norādīja, ka Tolstoja antisemītiskos izteikumus nosodījuši Krievijas ebreju organizāciju līderi, Kneseta deputāti un ārvalstu diplomāti Krievijā. “Tolstoja kungs šodien ir mūsu vidū šajā zālē”, teica Šnore: “Viņam ir iespēja atbildēt un skaidrot, ko īsti bija domājis”.

Krievijas delegācijas vadītājs acīmredzami nebija gatavs šādam notikumu pavērsienam. Viņš savā runā norādīja, ka Krievija nepieļaus, ka tiek attēlota dažādu nepatiesu stereotipu gaismā, tad viņš pieskārās Ukrainas tēmai, pēc tam kiberdrošībai un tikai noslēdzošajās sekundēs reaģēja uz Šnores sacīto. P.Tolstojs pauda, ka savādi esot dzirdēt apsūdzības antisemītismā no Latvijas, kur esot atļauti SS leģionāru marši un kur krievu mēru sodot par runāšanu krieviski. “Sanāca diezgan saraustīti,” pēc savas runas paškritiski nočukstēja Pjotrs Tolstojs, vēršoties pie blakussēdētāja, acīmredzot aizmirsis, ka mikrofons vēl ir ieslēgts.

Kopumā Latvijas Saeimas delegācijas vadītājs Edvīns Šnore EDSO PA forumu Vīnē vērtēja kā produktīvu un izdevušos. Nākošā EDSO Parlamentārā asambleja notiks Minskā š.g. jūlijā. “Krievi visdrīzāk savus uzbrukumus Latvijai turpinās. Mēs, protams, atbildi parādā nepaliksim”, norādīja Šnore.

Avots: Nacionalaapvieniba.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment