VIDEO: Latvietis Kristaps ar draugiem slēpojot Austrijā IZGLĀBJ lavīnā apraktu slēpotāju!

“Lavīnas stāsts ar laimīgām baigām! Tu izdari vienu mazu kļūdiņu un daba liek Tev saprast , cik niecīgs Tu esi viņas priekšā! Vakar devāmies kārtējās pūder medībās! Šoreiz sastāvā JB un divi vietējie kalnu Buki ar labu pieredzīti un ekipējumu, kuri pārzin šos kalnu teicami, pat varēja pateikt kāds segums zem sniega: akmeņi vai zāle!

Meklējot “īsto” dropu saprotu ka apstākļi ir visai bīstami, un palieku tāds mierigs. Arī traumas liek sēdēt biksēs un netrakot.
Īstais drops atrast un man sanak izlaist , jo esmu par zemu. (labi vien ir). Pēc trešā dropina man pie kājām parādās sniegā plaisa un sākas lavīna. Lavīnai pa virsu vietējais cīņubiedrs, kurš tiko neveiksmīgi iedropoja un palaida lavīnu. Pēc pāris sekundēm lavīna uzņēma ātrumu un no pūdermednieka redzama bija tikai roka, kas panikā vicinājās un visām pusēm!

Visus apstākļus radijām mēs paši un šoreiz par labu lavīnai. Sākumā šķita tā būs mazā lavīniņa , tāpēc arī ātri ķēros pie telefona un sāku filmēt. Diezgan ātri reaģēja pārējie kolēģi. Man gan filmējot ar salauztu pirkstu un sasistu plecu negāja tik ātri. Šis stāsts beidzās ar kopīgi iedzertu aliņu un izbīli, bet nez ko šis čalis redzēja sapnī pagājušajā naktī?

Skaidrs ir viens , ja dodies ārpus trasēm vienmērt padomā par drošību – zināšānām, ekipējumu, bīperiem, lāpstas un apmācīta kompānija, kas zin ko darīt šādā situācijā. Šis piedzīvojums varēja beigties letāli!”

Brīdinām, video satur necenzētu leksiku!

Kristapa VIDEO:

Avots: Facebook

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment