VIDEO: Latvijā, Muceniekos mītošie bēgļi uzrīko… DUMPI!

Muceniekos mītoši bēgļi sarīkojuši protesta akciju, kurā sūdzas par slikto dzīvi Latvijā… Viņiem piešķirtā dienas nauda esot par mazu un neesot iespējams atrast darbu un mājvietu. 

Viņi protestēja arī pret to, ka Muceniekos viņiem netiek nodrošināta medicīniskā aprūpe un nav pieejams tulks. Sīrijas bēglis Sergari sūdzas, ka izdevumi Latvijā ir ļoti lieli un ar viņiem piešķirtajiem līdzekļiem te izdzīvot nav iespējams. Arī sadzīves apstākļi Muceniekos esot visai šausmīgi:

“Nav pajumtes, nav naudas. Problēmas, problēmas, problēmas. Izīrēt dzīvokli maksā 300 līdz 400 eiro mēnesī. Vēl taču ir jāēd. 3 eiro dienā vienam cilvēkam – par to ir jānopērk cigaretes, ēdiens… bērniem – čipsi un “pepsi”. Ar šo naudu nepietiek. Vajadzētu vismaz 10 eiro. Šeit Muceniekos pat nav bezvadu interneta un televīzijas, ko skatīties bērniem. Kāpēc? Latvija interneta ziņā ir 1. vietā pasaulē.”

Mehdi, kurš Latvijā ir ieradies no Irānas, uzskata, ka bēgļi ir pelnījuši vairāk uzmanības un labāku attieksmi:

“Mēs esam šeit 5 mēnešus, bet nav ne darba, ne mājas, ne naudas. Kā tiek piešķirts bēgļa statuss, no Muceniekiem jāiet prom. Bet uz kurieni? Uz ielas? Bet ir tik daudz problēmu. Man ir vajadzīgs acu ārsts, sieva ir stāvoklī…”

Bēgļus arī neapmierina Mucenieku centra darbinieku attieksme – tā esot ļoti slikta. Ahmadam no Afganistānas nav saprotams, kāpēc tik daudziem bēgļiem ir atteikts patvēruma meklētāja statuss: 

“Mēs gribam, lai par šo situāciju uzzina visa Latvija un to dzird arī prezidents. Mēs vēlamies, lai kāds uzņemas atbildību par bēgļu problēmām. Statuss tiek piešķirts tikai ģimenēm ar bērniem, bet pārējos sūta atpakaļ. Bet mēs taču esam šeit, jo valstīs, no kurām nākam, ir problēmas.”

VIDEO:

Avots: Skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment