VIDEO: Lūk, kāpēc grūtniecēm jāatsakās no narkotikām! Trūkst vārdu..

Šokējošs video ticis uzņemts slimnīcā nedēļu pēc mazuļa nākšanas pasaulē. Puisēns piedzima narkotiku atkarīgai mātei. Kādu dienu slimnīcas personāls atklāja kaut ko šausminošu – zīdainis mežonīgi kratījās savā slimnīcas gultiņā. Savas pirmās dzīves nedēļas bērni, kas dzimuši narkotiku atkarīgām mātēm, cīnās ar sindromu (Neonatal Abstinence Syndrome), kas viņu mazajiem ķermeņiem liek raustīties, kratīties, reizēm pat kampt pēc gaisa. To var salīdzināt ar narkotiku atkarīga cilvēka stāvokli brīdī, kad viņš cīnās ar savu atkarību.
Amerikā ik pēc 19 minūtēm piedzimst bērni, kuriem atklāj atkarību no opioīdiem, kuru mazie saņem no savām narkotiku atkarīgajām mātēm.
Diemžēl daudzi mazuļi mirst pēc tam, kad pametuši slimnīcu. To neizdara pārmantotā atkarība, to izdara viņu pašu mātes, kuras reibuma stāvoklī bērnus nav pieskatījušas vai pat pašas to ir nogalinājušas. Kāda savu bērnu ir ielikusi veļasmašīnā kopā ar netīrajām drēbēm, kāda ir dalījusies ar savu narkotiku devu, piedāvājot to savai atvasei. Kopš 2010. gada ASV ir identificēti 110 gadījumi, kuros ar opioīdiem atkarīgām mātēm uzticētie bērni miruši novēršamā nāvē. Vairāk kā 40 zīdaiņu ir nosmakuši, 13 saņēmuši  narkotiku devas no mātēm…
Par laimi, video redzamais puisītis ir vesels, tomēr ar nelielām grūtībām uzņemt ēdienu. Viņa māte iesaistījās rehabilitācijas programmā un dara visu iespējamo, lai pati audzinātu savu jaunāko dēlu. Vecākais viņai tika atņemts sievietes atkarības dēļ. VIDEO:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment