VIDEO: “Nelieši baltos halātos” jeb kļūdainas diagnozes dēļ Jēkabpils slimnīcā mirst 65 gadus vecs vīrietis!

stethoscope-1584222_960_720

2015. gada 17. augustā Jēkabpils slimnīcā nomira 65 gadus vecs vīrietis. Ārsti vīrietim bija veikuši rentgenu un konstatējuši vēzi. Tomēr līķa sekcija atklāja, ka kungs miris pneimonijas dēļ. Nekādas onkoloģiskas saslimšanas nav bijis. Vīrieša tuvinieki uzskata, ka slimnīcā vainīgais ārsts tika piesegts. Mediķis netika sodīts un turpina darbu slimnīcā.

LTV7 raidījumam “Točki nad i”, kurā tika runāts par Latvijas ārstu pieļautām kļūdām, ārstējot pacientus, piedalījās mirušā kunga meita Oksana Lāce un stāstīja, kā viss toreiz noticis. Veselības inspekcija pārkāpumus neatrada, taču sieviete ir pārliecināta, ka slimnīcā dokumenti viltoti. Slimnīcas pārstāvji notikušo nekomentē.

Oksana stāsta, ka slimnīcā tētis nogādāts smagā stāvoklī. Trīs reizes tika saukta neatliekamā palīdzība, kas ieradās tikai pēc trešā izsaukuma. Līdz tam kungam tika noteikta diagnoze – starpribu neiralģija. Viņam ieteica dzert pretsāpju medikamentus. 

Jēkabpils slimnīcā kungam veica rentgenu, un ārsti apgalvoja, ka vīrietim ir plaušu vēzis ceturtajā stadijā ar metastāzēm visā organismā. Oksanai tika ieteikts vest tēvu mājās, lai tur mierīgi nomirtu. Sieviete nav samierinājusies un konsultējusies ar citiem speciālistiem, kas apgalvojuši, ka šādā veidā vēzi noteikt nevar un ka ir vajadzīgas papildus analīzes.

video-raksts-%d1%82%d0%be%d1%87%d0%bau-%d0%bd%d0%b0%d0%b4-i-%d0%be-%d0%b2%d1%80%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d1%8b%d1%85-%d0%be%d1%88%d0%b8%d0%b1%d0%ba%d0%b0%d1%85

Oksana vērsās Veselības inspekcijā, lai palīdz nogādāt tēti citā medicīnas iestādē, taču Jēkabpils slimnīcā uz to nereaģēja. Pēc dažām dienām vīrietis slimnīcā nomira..

VIDEO, kurā Oksana stāsta par savu sāpīgo pieredzi, skatieties šeit (krievu val.)!

Šis nav vienīgais gadījums, kad esam ziņojuši par ārstu pieļautām kļūdām ārstēšanas procesā, kas nereti noved pie pacienta nāves!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment