VIDEO: Nenokavē! 26. augustā pašā Liepājas sirdī ielu vingrotāju sacensības! Garlaicīgi nebūs!

Šā gada 26. augustā Liepājas sirdī, blakus Rožu laukumam notiks Pirmais Liepājas Jauniešu festivāls, kura tēma ir “Gaismas un Krāsas”.

https://www.youtube.com/watch?v=qGrwNN1jC9Q

Festivāla ietvaros notiks arī sportiskas sacensības, kuru iniciatori ir sporta komanda “Workout Generation” jeb Liepājas ielu vingrotāji. Ielu vingrošanas pamatā ir vingrinājumu komplekss, kur tiek strādāts ar sava ķermeņa svaru. Ielu vingrošanā jebkurš vingrojumu komplekss ir pielāgots āra apstākļiem un ar to ir iespējams nodarboties jebkurā laikā un vietā, tādēļ sacensības notiks četrās disciplīnās:

  1. Atspiešanās – Roku saliekšana, iztaisnošana balstā guļus, jāsaliec vismaz 90 grādu leņķī. Ķermenis jātur taisni vienā līnijā. (Atspiešanās uz maksimālo reižu skaitu vienā piegājienā.)
  2. Pievilkšanās – Velkoties pie stieņa ir jāpārceļ pāri stienim zods un laižoties lejā jāiztaisno rokas pilnībā. (Pievilkšanās uz maksimālo reižu skaitu vienā piegājienā.)
  3. Pietupieni ­– Jāveic iesēšanās ceļos vismaz 90 grādu leņķī. Ar taisnu muguru, pilnu pēdu pie zemes, bez roku vēzēšanas. (Tiks fiksēts pietupienu skaits 1minūtes laikā.)
  4. Turēšanās balstā guļus uz elkoņiem – Ķermenis jātur taisni vienā līnijā balstā guļus. (Tiks fiksēts laiks cik ilgi ir noturējies dalībnieks)

Lai piedalītos sacensībās, līdz 21. augustam jāpiesakās aizpildot pieteikuma veidlapu http://ej.uz/IVsacensibas. Sacensības notiks 26. augustā no plkst. 15:00 līdz 19:00. Rezultatīvākie dalībnieki iegūs sportiskas balvas no BB “Wakepark”, “Blue Shock Race”, un “Tarzāns”. Dalība sacensībās pret ziedojumiem. Rīkojot sacensības, Liepājas ielu vingrotāju mērķis ir sniegt atbalstu atbalstu biedrībai “Dižvanagi” taktīlo disku komplekta iegādei, tādēļ dalība sacensībās par ziedojumiem. Vairāk informācija par biedrību “Dižvanagi” pieejama www.dizvanagi.lv.

https://www.youtube.com/watch?v=6U_SCE57flw

Atgādinām, ka Jauniešu festivāls tiks oficiāli atklāts 26. augustā plkst. 19.00, kad Liepājā uzsāks kursēt pirmais jauniešu Graffiti tramvajs, kas īstenots ar Valsts programmas finansiālu atbalstu. Pēc tramvaja atklāšanas dalībniekus sagaidīs ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi, dažādas izklaides iespējas, un jauno grupu konkurss. Paralēli priekšnesumiem, festivāla teritorijā notiks dažādas radošās darbnīcas, un īsfilmu demonstrācijas, kā arī varēs piedalīties jauno mediju mākslas interaktīvās instalācijās. Īsfilmu teltī varēs skatīt jauniešu radītas filmas. Pēc priekšnesumiem sekos jauno grupu konkurss. Vakara noslēgumā uzstāsies Edavārdi, kam sekos aktīva ballīte visas nakts garumā Liepājas telpu skeitparka hallē!

Pasākumu organizē “Jauniešu māja” ar Liepājas pašvaldības atbalstu.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Vairāk par pasākumu: https://www.facebook.com/events/1586685138295650/

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment