VIDEO: Pasaulē uzliesmo Zikas vīruss! Tas var sasniegt pandēmijas apmērus!

Sievietes tiek brīdinātas par Zikas vīrusu, kas strauji izplatās Karību jūras, Dienvidamerikas un Ziemeļamerikas valstīs un teritorijās. Šīs vīruss varētu sasniegt pandēmijas apmērus. Sievietēm, kas no oda koduma ir inficējušās ar šo vīrusu, iespējams, piedzimst bērni ar smadzeņu bojājumiem un mazām galvām. ASV slimību kontroles un profilakses centrs grūtniecēm iesaka neapmeklēt 23 valstis, kurās ir Zikas vīrusa uzliesmojums.

Sievietes Brazīlijā, Kolumbijā, Jamaikā un Elsalvadorā tiek mudinātas atlikt grūtniecību vismaz 2 gadus. Taču vakcīnas izstrādei varētu būt vajadzīgi desmit gadi.

Inficēšanās ar Zikas vīrusu var izraisīt tādus simptomus kā drudzis, izsitumi, locītavu sāpes, sarkanas acis un galvassāpes.

Zikas vīrusa saslimšanas ir konstatētas arī Portugālē, Somijā, Nīderlandē, Zviedrijā, Dānijā, Lielbritānijā un Vācijā. Inficētie cilvēki bija atgriezušies no tūrisma braucieniem Latīņamerikas valstīs. Lai arī nav pamata uzskatīt, ka vīruss varētu uzliesmot Latvijā, tomēr cilvēki, kas būs pabijuši vīrusa skartajās zonās, var inficēties ar briesmīgo vīrusu. VIDEO:


Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment