Pēc teroraktiem Parīzē Polija atsakās savā valstī uzņemt patvēruma meklētājus!

Pēc 13. novembrī notikušajiem teroraktiem Francijas galvaspilsētā Parīzē Polijas Eiropas lietu ministrs Konrad Szymanski (attēlā) paziņojis, ka neredz iespēju uzņemt savā valstī patvēruma meklētājus. Jaunā valdība jau sākotnēji nepiekrita Polijas gatavībai uzņemt bēgļus, taču tagad pēc barbariskā uzbrukuma Parīzē, viņi neredz nekādu politiskos iespēju īstenot patvēruma meklētāju uzņemšanu.

konrad-759

Konrad Szymanski

Uzdevums – savās valstīs izmitināt patvēruma meklētājus, ticis uzdots visām dalībvalstīm, taču Szymanski sacīja, ka viņš nespēj iedomāties, kā to var izdarīt. Intervijā kādam radio viņš savos izteikumos jau bija piezemētāks un sacīja, ka gaidīs Briseles reakciju uz šo paziņojumu!

Polijai būtu bijis jāuzņem 4500 patvēruma meklētāji.

Ir vairāk kā skaidrs, ja kaut viena valsts izlems par labu šādam solim – nepieņemt nevienu patvēruma meklētāju, tad tādam piemēram varētu sekot arī citas valstis.

Oktobra vēlēšanās uzvarējusī partija, kuras biedrs ir Konrad Szymanski, esot uzvarējusi, pateicoties savai nostājai pret patvēruma meklētāju uzņemšanu Polijā.

Latvijas amatpersonas pagaidām paliek pie tā, ka uzņems tik patvēruma meklētājus, cik sākotnēji domāts, nepiekrītot papildus saistībām šajā jautājumā. Tai pat laikā gan Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, gan Latvijas prezidents Raimonds Vējonis mierina, ka Latvija var neuztraukties – terorisma un draudu līmenis mūsu valstī esot zems! 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment