VIDEO: Policija atrāda jauno sistēmu – tā pārkāpējus ķers automātiski un “rēķinu” sūtīs pa pastu!

…raksta turpinājums no 1. lapas

Policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis stāsta, ka divas kameras vērstas uz priekšu, viena – uz aizmuguri un vēl divas – uz sāniem. “Šī automašīna veic pārkāpumu fiksāciju 360 grādu leņķī. Nav svarīgi, kurā pusē atradīsies šis pārkāpējs, kurš neievēro [noteikumus],” norāda Krapsis.

Jaunā iekārta ļauj fiksēt gan sarkanās gaismas neievērošanu, gan nepārtrauktās līnijas šķērsošanu un, protams, arī mobilo tālruni rokās.

Iekārta taupīs arī policijas laiku, jo protokolu sūtīs pa pastu. Arī pašlaik pārkāpumi izmanto video un foto fiksāciju. Ja autovadītājs nepiekrīt, viņam ir iespēja par pārkāpumu pārliecināties fiksētajā video.

Tikmēr Saeimā tiek skatītas izmaiņas, kas paredzēs sodu par mobilā telefona lietošanu pie stūres līdz 100 eiro. Policisti piesauc arī Lietuvas piemēru – naudas sods ir uzreiz, bet par atkārtotu pārkāpumu uz mēnesi atņem tiesības vadīt auto.

VIDEO:

Avots: Lsm.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Aigars</cite>

    Ar ko rācija un navigātors atšķiras no mobīlā telefona,pa rāciju drīkst runāt,pa telefonu nē,navigātōrā drīkst lūrēt, īsziņu lasīt nedrīkst,bet ja es telefonu izmantoju kā navigātotu un turu rokā?

Leave a Comment