VIDEO: PVD reids kādā Rīgas kebabnīcā beidzas ar uzbrukumu žurnālistiem un iestādes slēgšanu!

“Nekā personīga” vērīgs skatītājs pamanīja veidu, kādā Pakistānas kebabu ēstuvē Rīgā tiek nogādāta gaļa – ietīta plēvē, pārvadāta bez saldēšanas iekārtas. Saņemot šo ziņu, Pārtikas un veterinārais dienests nolēma veikt pārbaudi šajā uzņēmumā.

Vienīgā latviski runājošā darbiniece tika norīkota par atbildīgo, un pārbaude varēja sākties. Tajā piedalījās arī “Nekā personīga” komanda. Reida laikā PVD inspektori pamanīja netrīrību virtuvē, ēdiena gatavošānā nav ievēroti ēdināšanas iestādes striktie noteikumi, saldētavā atradās gaļa ar bojātu marķējumu – tomēr uz dažiem iepakojumiem skaidri redzams, ka gaļas derīguma termiņš beidzies pirms pusgada. Tāpat dokumentu, kas pierādītu gaļas izcelsmi, ēstuvē uz vietas nebija.

Pārkāpumi bija tik būtiski, ka iestādi slēdza bez iepriekšēja brīdinājuma. Kebabnīcas īpašnieks reida beigās kļuva agresīvs un pieprasīja televīzijas grupai atstāt viņa iestādi. Konflikts saasinājās un kungs metās virsū operatoram, lai salauztu kameru un sabojātu safilmēto materiālu.

Nākamajā dienā kebabnīcu slēdza. Farmanam un viņa iestādei ir ne tikai administratīvā pārkāpuma lieta Pārtikas un veterinārajā dienestā, bet viņam draud arī kriminālatbildība par uzbrukumu “Nekā personīga” žurnālistiem un svešas mantas bojāšanu.

VIDEO:

Leave a Comment