VIDEO: Rīgā “Audi” nemaz nesabremzējoties uz gājēju pārejas notriec sievieti

…raksta turpinājums no 1. lapas

“Audi” vadītāja notrieca gājēju. Izkāpjot no auto, viņa nometa zemē cigareti, bet tad ātri to pacēla,” par notikuma vietā redzēto raksta Atis.

Valsts policijā izsaukums uz Daugavgrīvas ielu Rīgā saņemts pulksten 8.27. 

Automašīnā braucošā sieviete rupji pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, bet no sadursmes ar tik smagām sekām (cietusī sieviete ar smagiem ievainojumiem nogādāta slimnīcā), visticamāk, būtu bijis iespējams izvairīties, ja gājēju pārejā būtu droša infrastruktūra.

VIDEO:

Šāda veida gājēju pārejas, kur gājējiem nākas šķērsot vairākas vienā virzienā blakus esošas joslas, ir vienas no bīstamākajām Rīgā. CSDD pirms 11 gadiem – 2007. gadā solīja, ka mainīs normatīvos aktus, lai līdz 2011. gadam šādas gājēju pārejas nekur Latvijā vairs nebūtu, proti, lai tās tiktu rekonstruētas atbilstoši jaunākajiem drošības standartiem, savā Facebook kontā raksta apvienība “Pilsēta cilvēkiem”.

Diemžēl solītais tā arī netika izdarīts, savukārt Rīgas domes Satiksmes departaments savos 20 darbošanās gados tā arī nav spējis sakārtot tik vienkāršu, bet nozīmīgu infrastruktūras objektu kā gājēju pārejas.

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment