VIDEO: Sliktas ziņas māmiņām! No 1. janvāra plāno izmaiņas pabalstu aprēķināšanā!

Ilona, piecu bērnu mamma:

“Pēc mūsu aprēķiniem aptuveni 90% vecāku pabalstu saņēmēju pabalsts būs mazāks. Visām mammām, kuras pirms tam bijušas dekrēta atvaļinājumā ir vismaz 70 dienas ”B” lapa. Šobrīd mainīta pabalstu aprēķina kārtība, kas nozīmē, ka vidējās algas saņēmējiem pabalsts samazinātos pat par 7-10%.”

Labklājības ministrija, mainot pabalstu aprēķināšanas kārtību, cerējusi ietaupīt nepilnu pusotru miljonu eiro. Ierēdņi šādā veidā iecerējuši samazināt negodprātīgiem pabalstu saņēmējiem piešķirto pabalstu apjomu.

Jana Muižniece, Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece:

“Līdz šim valsts ir pateikusi, ka solidaritāte vecāku pabalstu gadījumā darbojas pat ļoti lielā mērā. Šobrīd plānots, ka turpmāk no perioda, par kuru aprēķina vidējo apdrošināšanas iemaksu algu vecāku pabalsta noteikšanai, netiks izņemti ārā ”attaisnoti iemesli”, kā darba nespējas periods, bērna kopšanas atvaļinājums un citi.”

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras speciāliste Anita Jakseboga norāda, Labklājības ministrijas iecerētās izmaiņas skars ikvienu ģimeni, kas plāno ģimenes pieaugumu. ”Ja 12 kalendāro mēnešu daļā ir bijis bērnu kopšanas atvaļinājums, grūtniecības, dzemdību atvaļinājums, pārejoša darba nespējas lapa, tad iemaksu algu par šo periodu daļu noteiks 40% apmērā no valstī noteiktās mēneša iemaksu algas.”

VIDEO:

Avots: Raidījums BezTabu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment