VIDEO: Šokējoši! Bērnu slimnīca atsakās pieņemt slimu bērnu, jo… vectēvam nav 60 EUR vērta pilnvara!

Renātes meitai pēkšņi uz visa ķermeņa pēkšņi parādījušies izsitumi, mamma nekavējoties pieteikusi vizīti pie ārsta, bet bērns līdz speciālistam netika… “Miesīgais vectētiņš veda bērnu uz slimnīcu, bet atskanēja atteikums, ka bērns netiks pieņemts,” stāsta sašutusī mamma. Atteikums nav bijis saistīts ar bērna veselības stāvokli, bet gan līdzi atnākušo vectēvu. Vectēvam, slimnīcā lūgts uzrādīt vecāku izrakstītu pilnvaru.
”Viņam tika uzdots jautājums, kur mums ir garantija, ka tas bērns nav atvests pret mātes gribu. Pirmkārt, es to bērnu pierakstīju,” stāsta mamma.
Visvairāk meitenes mamma ir sašutusi par to, ka informācija par šādiem noteikumiem nav tikusi izplatīta. No šādiem ierobežojumiem var ciest arī bērni, kuri ar vecvecākiem pie galvaspilsētas mediķiem atbraukuši no tālākiem Latvijas novadiem.
Bērnu slimnīcas pārstāve Romēna Namniece apstiprina, ka Bērnu slimnīcā nepieņem bērnus, kurus atved, piemēram, vectētiņš vai kāda cita persona, kura nav likumiskais bērna pārstāvis.
Šādu kārtību pārstāv vairāki spēkā esoši likumi. Nepilngadīga pacienta (līdz 14 gadu vecumam) ārstniecība pieļaujama, ja viņa likumiskais pārstāvis ir informēts un devis savu piekrišanu.
Avots: Skaties.lv


Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment