VIDEO TIEŠRAIDE: Policijas un mediju ielenkumā sākas leģionāru piemiņas gājiens

Šodien, piektdienā, 16. martā, laikā no pulksten 7 līdz aptuveni pulksten 13 Rīgā plānoti vairāki leģionāru piemiņai veltīti pasākumi.

Rīgas dome devusi akceptu biedrības “Daugavas vanagi Latvijā” Limbažu nodaļai ap pulksten 11 aizvadīt gājienu ar aptuveni 100 dalībniekiem no Rīgas Sv.Jāņa baznīcas līdz Brīvības piemineklim. Savukārt biedrībai “Nacionālo karavīru atbalstam” atļauts rīkot sapulci ar aptuveni 20 dalībniekiem Brīvības pieminekļa laukumā no pulksten 7 līdz pulksten 13, ziņo portāls “Delfi.lv”

VIDEO TIEŠRAIDE:

Avots: Delfi.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">anna</cite>

    kapec pielaidat krievus?tas tacu ir tikai LATVIESU pasakums.

  • <cite class="fn">Ināra Ezergaile</cite>

    Cik tur bija īsto leģionāru, kas karoja vācu armijas rindās, man liekas(labi ja 3 pēc video redzamā)? Viņus tomēr nevar nosodīt, jo tas bija laiks, kad viņus vienkārši paņēma-iesauca, tāpat kā iesauca krievu armijā, jo nebija izejas, bija brālis pret brāli, tas ir šausmīgi(tā bija arī mūsu ģimenē). Karš jebkurš ir briesmīgs, tur nav izvēles. Tie bija tādi laiki un tā jau ir pagātne…vēsture. To cik katrs bija godīgs savās gaitās grūti izspriest, bet apriet cilvēkus nevar.
    Man tikai rodas jautājums, kāpēc vajag rīkot šādus gājienus, kāpēc, jo dzīvo vairs gandrīz nav un viņi te negāja, tad jājautā, kas tie ir, kas organizē šo kustību, lai raisītu savstarpējo naidu, neapmierinātību tautā ? Kas organizē, lai būtu šajā dienā masu nemieri, lai atrautu no darba tādu lērumu cilvēku(policiju, žurnālistus …)? Kā vārdā tas tiek rīkots un kāpēc? Gājienā pārsvarā jaunāka paaudze, kas tālu no leģionāriem, ja kāds tur bija karotājs, tad viņš bijis jauns zēniņš tajos gados. Leģionāri tika paņemti zem saukļa, par Latvijas brīvību… no boļševikiem(viņi karavīri domāja tā, ka kalpo Latvijai, brīvībai)-(tādu domu iepotēja tiem jaunajiem cilvēkiem) bet tie , kas šodien iet viņiem nav nekāda sakara ar šo karavīru gaitām. Kāpēc jāatļauj šāda pulcēšanās?Vai lai radītu interesi par fašismu?

Leave a Comment