VIDEO: Unikālie kadri! Kā šobrīd izskatās vietas, kur uzņemta “Limuzīna Jāņu nakts krāsā” filma!?

Raiskuma pagasta Biekas ir mājas, kurās pirms 35 gadiem tika filmēta leģendārā filma Limuzīns Jāņu nakts krāsā. Lai gan latviešu tautas izpratnē mājai ir gluži vai kultūrvēsturisks statuss, tā ir privātmāja un par tās sakopšanu jārūpējas tās saimniekiem. Maija Vegnere, kura bijusi klāt arī filmas uzņemšanā, atzīst, ka 150 gadus vecā būve prasa nemitīgus ieguldījumus, pašiem to uzturēt kļūst arvien sarežģītāk. Kādus risinājumus piedāvā novada dome, ko vēlas saimnieki un, kā pašlaik izskatās vietās, kas pazīstamas teju vai katram, kurš redzējis Streiča filmu?

Leģendārās ēkas saimniece Jāņu laikā ciemiņus sagaida ar pašas sietu sieru un pīrāgiem, brašām kaimiņu līgotājām un stāstiem, kā mainījušās vietas un lietas, kas redzamas Limuzīnā Jāņu nakts krāsā. Viņa vēsturiskajā namā uzņem gan ekskursantus, gan kāziniekus, gan talciniekus. Tomēr nama sakopšana ar laiku kļūstot arvien sarežģītāka.“Pilnīgi sirds sāp, ka tā māja var sajukt, bet palīdzības nav nekur. Gribējām atjaunot, viņai jumts ir beigts – mainīt. Un tad atbrauca ekskursanti no Rīgas – skolas direktors ar savu mammu un tad ierosināja, kāpēc nevarētu tādu atjaunot?” LNT Ziņām stāsta mājas saimniece Maija Vegnere.

“Sākām kaut ko darīt, bet ciems nedod atļauju, tāpēc, ka privātmāja ir. Viņi pieprasa, lai atdāvina – atdod ciemam. Tad viņi kaut ko darītu, bet kā privātīpašumam – tā kā neko,” stāsta sieviete.

VIDEO:

Filmu “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” pilnā garumā vari noskatīties ŠEIT!

Avots: Skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment