VIDEO: Vai tiešām nošaut retas sugas gorillu bija vienīgā iespēja, lai glābtu nožogojumā iekritušu zēnu?

Pēc tam, kad Sinsinati zooloģiskajā dārzā, ASV gorillu nožogojumā iekrita 4 gadus vecs zēns, kurš tika izglābts tikai tad, kad zoodārza vadība nolēma nošaut gorillu tēviņu Harambi, sabiedrība sadalījās vismaz divās daļās – vieni nosodīja zoodārza vadības lēmumu nošaut dzīvnieku, kamēr citi dzīvnieka nāvē vainoja vecākus, kas neprata vai nevarēja pieskatīt savu bērnu.

Policija ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka vecāki, kuru 4 gadus vecais dēls iekrita gorillu nožogojumā Sinsinati zoodārzā, varētu tikt saukti pie kriminālatbildības par 17 gadus vecā gorillas Harambes nāvi.

Vairāk kā 180 kg smagais gorillu tēviņš Harambe tika nošauts dienu pēc savas dzimšanas dienas, jo četrgadīgs puika nokļuva gorillu nožogojumā. Zoodārza darbinieki mēģināja sasaukt gorillas, taču komandām pakļāvās tikai mātītes. Harambe palika nožogojumā.

Daudzi uzskata, ka dzīvnieka nāve bija bezjēdzīga un ka tajā vainojami zēna vecāki.

11

22

33

55

66

77

Mišela Grega (Michelle Gregg), cietušā zēna māte, facebook ievietoja paziņojumu: “Es vēlos pateikties visiem par jūsu domām un lūgšanām šodien. Diena sākās ļoti brīnišķīgi, taču beidzās biedējoši.” Viņa rakstīja, ka dēls jūtas labi – vien smadzeņu satricinājums un daži skrāpējumi. Mišela saprot, ka sabiedrības locekļi ir gatavi tiesāt vecākus par sava bērna nepieskatīšanu, taču tie, kas viņu pazīst, zina, ka viņa ir rūpīga mamma. “Negadījumi notiek, taču es esmu laimīga, ka šodien īstie cilvēki atradās īstajā vietā!”, piebilda Mišela Grega.

Kāda cita zoodārza apmeklētāja, Britānija Naislija (Brittany Nicely) centās zēnu noķert pirms viņš iekrita gorillu nožogojumā, taču nepaspēja. Jau brīdi vēlāk, kad zēns atradās pie Harambes, viņa centusies nomierināt puisēna māti.

Notikušā aculieciniece Deidre Likinsa (Deidre Lykins) apgalvo, ka māte nebija nolaidīga, jo brīdī, kad bērns pazuda, atradās viņam blakus. Turklāt viņa pieskatījusi arī citus bērnus. Kad zēns sacījis, ka grib spēlēties ūdenī ar gorillām, māte to nav ļāvusi, taču puisēns nav klausījis.

Likinsa rakstīja, ka zoodārza apmeklētājus no nožogojuma šķīra vien aizsarggrāvis, daži krūmi un 4 m augsta siena. Zēna māte esot atturējusi 4 gadus vecā dēla tēvu no mešanās gorillu nožogojumā. Deidre slavē zoodārza darbiniekus, kas spēja tikt galā ar situāciju, ar kuru pirms tam netika saskārušies.

Vairāki cilvēki jau ir parakstījuši petīciju Change.org, lai sauktu vecākus pie atbildības par sava dēla nepienācīgu pieskatīšanu, kuras rezultātā tika nogalināta gorilla. Tāpat sociālā tīklā facebook.com ir izveidota domubiedru grupa “Justice for Harambe”, kurā jau ir vairāk nekā 400 biedri.

VIDEO:

https://youtu.be/2UOLoXWcOfQ

Avots: Dailly Mail

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment