VIDEO: Valsts policijas specvienība iebrūk noliktavā un atsavina ievērojamus nelegālo cigarešu un tabakas krājumus!

Valsts policija internetā publicējusi video, kurā redzams, kā policijas specvienība februāra sākumā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti aizturējusi trīs vīriešus par nelikumīgu tabakas izstrādājumu glabāšanu lielā apmērā. Kratīšanas laikā kopumā atsavināti vairāk nekā 406 tūkstoši cigarešu, vairāk nekā 1400 kilogramu tabakas un dažādi cigarešu izgatavošanas materiāli.
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti bija noskaidrojuši, ka Rīgā, Patversmes ielā, kāda uzņēmuma teritorijā, iespējams, tiek uzglabātas nelegālās cigaretes. Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess un izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja aizdomās turamās personas.
“Visa informācija tika rūpīgi pārbaudīta un izmeklēšanas laikā izdevās identificēt trīs personas, minētā uzņemuma darbiniekus, kuras tiek turētas aizdomās par nelegālo cigarešu glabāšanu lielos apmēros,” norāda Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.
Sankcionētas kratīšanas laikā Patversmes ielā policisti atrada un atsavināja 1413,8 kilogramus tabakas, 406 222 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kā arī konstatēja cigarešu izgatavošanas materiālus – filtrus, filtru papīrus, cigarešu papīru un cigarešu paciņu iepakojumus. Tāpat policisti atrada un atsavināja arī lielu daudzumu, aptuveni 3 tonnas, alkoholisko dzērienu, kuru izcelsme tiek noskaidrota. Par nelikumīgu akcizēto preču apriti likumsargi aizturēja 1964., 1975. un 1981. gadā dzimušus vīriešus.
“Nelegālo akcizēto preču aprites apkarošana ir viens no Rīgas Kriminālpolicijas prioritārajiem virzieniem, kam arī turpmāk tiks pievērsta pastiprināta uzmanība. Policija lūdz ziņot, ja kādam ir informācija par nelegālo akcizēto preču glabāšanu, tirdzniecību vai ražošanu,” piebilst A.Sozinovs.
Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju lielā apmērā ir uzsākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem. Šobrīd turpinās izmeklēšana.
VIDEO:



Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment