VIDEO: VID “sagrauj” daudzbērnu mātes biznesu, kamēr viņa ir bērnu kopšanas atvaļinājumā!

…raksta turpinājums no 1. lapas

“Bet vēlreiz – es taču aprūpēju bērnu! Kā man var būt saimnieciskā darbība! Tas ir absurds. Ja man ir laiks, es strādāju kaut kādus darbiņus, ja nav, tad nestrādāju, jo es audzinu bērnus,” aizvien neizpratnē ir Jeļena.

Radzjušonoka pārmetumus komentē, sakot, ka, “ja cilvēks plāno atkal uzsākt saimniecisko darbību, turpināt maksāt mikrouzņēmuma nodokli, līdz šā gada 15. decembrim jāiesniedz iesniegums VID par to, ka viņa atkal grib kļūt par mikrouzņēmuma nodokļa maksātāju. Tad viņam attiecīgi piešķirs šo statusu, un 2019. gadā varēs maksāt nodokli kā iepriekš.”

Tomēr šogad Jeļena vismaz pašreizējā mikrouzņēmuma ietvaros nevar darboties, jo par apņēmību turpināt piepelnīties šogad nav uzrakstījusi iesniegumu līdz pērnā gada 15. decembrim. Sieviete uzskata, ka “cilvēks-parastais” šādos likuma līkločos viegli var apmaldīties, sauc kārtību par nesaprotamu birokrātiju.

“Varbūt kaut kādus ienākumus es iegūšu, bet sanāk, ka par tiem neziņošu VID. Nedošu ziņu. Būšu kā krāpnieks. Bet es gribu godprātīgi, gribu maksāt šo nodokli,” saka Jeļena.

VID pārstāve Radzjušonoka kā risinājumu iesaka saimnieciskās darbības izbeigšanu, pēcāku tās atsākšanu un pieteikšanos mikrouzņēmuma nodokļa maksātāja statusam atkārtoti, tādā gadījumā varēs veikt saimniecisko darbību arī šogad. Tomēr Jeļena stāsta, ka viņai noslodzes dēļ nav laika mesties birokrātijas ritenī.

Vairāk pievienotajā video:

Avots: La.lv / Raidījums “Bez Tabu”

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment