VIDEO: Vladimirs Žirinovskis Latvijas žurnālistam: “Mēs iznīcināsim visu Latviju. Nekas pāri nepaliks. Krāteris! Dūmojošs krāteris!”

zhir

Pavisam nesen tika pieminēta Padomju okupācijas gadadiena, un notika NATO samits Varšavā par savaldīšanas un stabilitātes politiku mūsu reģionā. Tāpēc žurnālists Gundars Rēders jūnija sākumā devās uz Maskavu, lai intervētu agresīvo un skandalozo Krievijas politiķi Vladimiru Žirinovski. Tā bija intervija par Krievijas agresiju Ukrainā un tās mērķiem, un par Rietumu un Krievijas attiecībām.

Intervijas laikā Žirinosvkis nekautrējās no skaļiem paziņojumiem, piemēram, ka Krievija cienīs Eiropu – Latviju, Vāciju, Eiropas savienību, tikai tad, ja Krievija netiks bezkaunīgi aizskarta. Krima esot Krievijas daļa mūžīgi mūžos, bet Donbasā tiek aizstāvēti krievi. Krimas aneksiju nevarot traktēt kā aneksiju, jo tā vienmēr ir bijusi daļa no Krievijas.

Vladimirs Žirinovskis sacīja, ka Krieviju neatbalsta tās valstis, kurām ir bail no ASV. Taču, kas attiecas uz Ukrainu – tās prezidents neko nedarīs, lai atgūtu Krimu. Ukraina esot sevi izsmēlusi. Tur pavisam drīz visi sākšot runāt tikai krievu valodā un iedzīvotāju pasēs būs rakstīts – “krievs”.

Skandalozais politiķis pauda domu, ka visa pasaule ir Krievijas parādnieks. Pasaulē ir brīvība tikai pateicoties Krievijai.

Viņaprāt, Latvija vispār neko nedrīkstētu aizrādīt Krievijai: “Jūs, latvieši mums kaut ko sakāt par Krimu, bet 25 gadus krievus neuzskatat par pilsoņiem. Tā ir mežonība. Kura starptautisko tiesību norma jums tā ļauj rīkoties!? Tāpēc, lai jūs mums kaut ko pārmestu, es tam neredzu nekādu pamatojumu!”

Vladimirs Žirinovskis draudēja Latvijai, ka gadījumā, ja Krievija jutīsies apdraudēta, tā rīkosies: “Vēl pirms tiks pieņemts lēmums pacelt lidmašīnas gaisā Maskavas virzienā, mēs iznīcināsim visu Latviju. Nekas pāri nepaliks. Krāteris! Dūmojošs krāteris! Neviena lidmašīna nepacelsies Maskavas virzienā! Tas pats Igaunijā, tas pats Lietuvā. Arī Rumānijā un Polijā. Visur, kur tiks nolemts sarīkot uzbrukumu Krievijai. Šīs valstis tiks pilnībā iznīcinātas. Gribat dzīvot? Gribat dzīvot? Aizvāciet NATO spēkus!”

Intervijas beigu daļā Žirinovkis atzina, ka Latvija nav tikusi okupēta. “Nosauciet man dienu, kad Krievija būtu okupējusi kādu valsti vai pieteikusi karu! Mēs nekad neesam uzbrukuši Baltijai un nekad to neesam okupējuši!

Taču pats labākais tika atstāts beigām. 2018. gadā Krievijā būtu jābūt jaunam prezidentam. Vladimirs Žirinovskis ir izteicis domu, ka varētu kandidēt uz vēlēšanām. Uz Gundara Rēdera jautājumu, ar ko viņš atšķirtos no Vladimira Putina, Žirinovskis teica, ka viņš atjaunošot visus vecos pilsētu, ielu un laukumu nosaukumus, visiem krieviem būs darbs un migrantu strādnieki tiks izraidīti. Viņš parūpēsies, ka Latvijā tiks atcelti visi likumi, kas vērsti pret krieviem. Tāpat viņš nodrošinās, ka uz Latviju tiek sūtīti 100 tūkstoši bēgļu. Eiropa Krievijai pakļausies, vai arī tās nebūs vispār.

Un tā kā Vladimirs Žirinovskis atrodas Latvijas melnajā sarakstā, viņš sacīja, ka “valstis, kas mani iekļāva melnajā sarakstā cietīs smagāk nekā būtu varējušas ciest”..

VIDEO skatieties šeit!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment