Vīrieši mežā sastop vecu kundzi: Kur māmuliņa mūs ved? Tak ne jau kaut kur nosist un apēst meža vidū!

Nekā nebija. Pēc meža taciņas seko mazs klajumiņš ar grāvīti (“tur zēni neejiet, tā laipa nav droša, iesim te pāri bebru dambītim !”). Šķērsojot dambīti ieraugam namiņu un šķūnīti, kas savas labās dienas ir pieredzējis apmēram tad, kad vecā māmuliņa, viss ieaudzis metru garās zālēs. Namiņā nav ne elektrības, nekā, krāsns ir bojāta, aku neredzēju, jumts kaut kā vēl pretojas elementiem. Vecā māmuļa drebošām rokām sameklē vīstoklītī atslēgu un atslēdz masīvu krievu laika “pumpu” un ieiet žēlīgajā namiņā. Viņa bija mums neizsakāmi pateicīga, un vaicāja kā mūs sauc, izdzirdot mūsu vārdus kā vēlīns saules stars krunkainajai sejai pārslīdēja pāri smaids – “Latvieši.” viņa klusām noteica. Lūdza pasveicināt mūsu mātes, kas izaudzinājušas lāga zēnus.

Tā nu novēlējuši viņai labu vakaru, gājām atpakaļ uz busu, pilni ar pārdomām. Pārāk pilni ar pārdomām. Tagad sēžu, dzeru alu (kas liekas negaršīgs) un pāri manam gandarījumam par padarīto labo darbu mācas kaut kāds riebīgs skābs mākonis.

Līvija Lasmane. 76 gadi. Atbraukusi no Rīgas uz brīvdienām. Es īsti nezinu kas viņu sauc pie tā nama. Pēc brīžiem nekoherentās sarunaas varēja saprast, ka reiz tur dzīvojis viņai labs draugs. Bez kabatas baterijas, bez telefona, vismaz pārtika un zāles liekas ka bija.

Es nezinu, ko iesākt ar šo informāciju, ko es te esmu uzrakstījis, bet sajūta ir mēreni debila, piedošanu. Es savu māti, velns, es neviena no jums kas šo lasa māti negribētu redzēt šādā situācijā. Es daudz labprātāk gribētu redzēt šo veco māmuļu steberējam starp grieķu skulptūrām un būt aizmirsušu, kur viņai ir viesnīca. Kaut kā tā.

Šodien pusdienlaikā aizskrējām apraudzīt, vai Līvijas kundzei nevajag līdzēt tikt līdz stacijai. Izskatījās, ka pirms mums jau bija paspējis kāds no Engures puses braucošs SantaFe, kurā Haraldam likās ka brauc mūsu draudzene. Namiņš bija tukšs, kārtīgi aizslēgts un viss mierā.”

Šī ziņa sociālajā tīklā ātri vien izplatījies lietotāju lokā. Daudzi izsaka pateicību par labo vīriešu rīcību, citi aicina rīkot talku, lai palīdzētu vecai māmuļai māju sakārtot pienācīgā stāvoklī.

Avots: Facebook

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment