11 stādi, kas jāizsēj līdz 10. maijam

Pavasaris ir laiks, kad mostas ne tikai daba, bet arī vasarnieki.

Jau sākas stādu sēšana, dārza sagatavošana, tehnikas iegāde. Bet katrs, kam ir savs dārzs, cenšas pēc iespējas ātrāk iegūt garšīgu un veselīgu barību no sava dārza. Un, lai to iegūtu, jums jāsāk ar sala izturīgu kultūru kultūrām.

Zemāk ir 11 augi, kas piemēroti stādīšanai agrā pavasarī.

Zirņi

Vai vēlaties vasaras sākumā ēst svaigus zirņus? Tad vasaras sezonu ir vērts sākt ar zirņu sēju. Šī auga sēklas “pamostas” jau pie +2 grādiem, un stādi iztur sals līdz -6 grādiem.

Zirņu augšanai pietiek ar 4-5 grādu temperatūru. Kopā ar zirņiem var sēt arī pupas. Bet viņu tuvs radinieks pupiņas mīl siltumu un baidās no sala, tāpēc sēju labāk atlikt uz maija beigām.

Redīsi

Kas gan ir agrs dārzs bez redīsiem? Tas dīgst zemā temperatūrā, nebaidās no salnām līdz -4 grādiem.

Lai paātrinātu stādu dīgšanu, redīsus var sēt zem plēves vai sēšanas vietas nosegt ar sagrieztām plastmasas pudelēm. Agrie redīsi ir daudz garšīgāki nekā vēlie. Tas ir sulīgs, maigs, bez cietām šķiedrām un arī nešauj.

Sīpols un ķiploki.

Daudzas no šīm divām kultūrām parasti tiek stādītas pirms ziemas. Tie sāk augt, tiklīdz ir iestājušās stabilas sals. Bet jūs varat stādīt agrā pavasarī. Kamēr ir auksts, sīpoli un ķiploki iesakņojas, un, kad tas sasilst, tie ātri sāk augt.

Lapu pētersīļi.

Jauno lapu pētersīļi iztur temperatūras pazemināšanos līdz -5 grādiem. To bieži sēj pirms ziemas, lai tas sadīgstu agrā pavasarī.

Šajā gadījumā tas spēj paciest salnas līdz -8. Taču labi padodas arī agrā pavasara sēja. Tad jaunās lapas jau var ēst vasaras sākumā.

Salāti.

Salāti nav tik salizturīgi kā pētersīļi, taču izturēs salu līdz -3. Bet viņš daudz ātrāk uzkrāj zaļo masu.

Vidēji salāti ir gatavi ēst 30 dienas pēc dīgšanas. Starp citu, tas paceļas 2-4 dienu laikā. Lai paātrinātu šo procesu, sēšanas vietu var pārklāt ar plēvi.

Spināti.

Spināti sāk augt pie 4-5 grādiem pēc Celsija, iztur nelielas salnas. Turklāt, jo agrāk tas tiek sēts, jo vairāk lapu rozetes tai ir. Spinātiem nepatīk siltums, tāpēc vislabāk aug, ja tos iesēj aprīļa otrajā pusē.

Lasi vēl: Vanga pastāstīja, kurām zodiaka zīmēm veiksies līdz 2030. gadam

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…

Leave a Comment