Cūkgaļa wok pannā ar dārzeņiem un saldskābo mērci

Vai jums ir pietrūkuši mani kartupeļi? Jāatzīst, man pašai tie jau ir mazliet apnikuši, jo kaut kā nemanot tie ir izzuduši no mūsu ģimenes ēdienkartes.

Iespējams, ir pienācis laiks ieviest jaunas garšas un sastāvdaļas, kas sniegs svaigu pavērsienu ikdienas maltītēm.

Un tāpēc es steidzos ar šo gardo recepti, kur galvenā zvaigzne ir cūkgaļas fileja, kas pagatavota vokpannā ar kraukšķīgiem vasaras dārzeņiem un neatvairāmi aromātisku saldskābo mērci.

Šis ir ēdiens, kas ir ne tikai garšas ziņā bagātīgs, bet arī krāsains, sulīgs un piesātināts ar vitamīniem.

Vokpannas priekšrocība ir tā, ka tajā dārzeņi saglabā savu svaigumu un tekstūru, kas lieliski kontrastē ar cūkgaļas maigumu. Dārzeņu variācijas varat pielāgot pēc savas gaumes un sezonas piedāvājuma, taču man ļoti patīk izmantot vasaras dārzeņus – cukini, papriku, burkānus, kas piešķir patīkamu saldumu un krāšņu izskatu.

Protams, neaizmirsīsim par garšvielām – tās ir atslēga, kas ļauj šim ēdienam būt tik izteiksmīgam un sātīgam.

Viena no manām iecienītākajām šī ēdiena īpašībām ir tā saderība ar dažādām piedevām. Lai arī kartupeļi pēdējā laikā no manas ēdienkartes ir pazuduši, esmu atradusi tikpat gardas alternatīvas – visbiežāk pasniedzu šo vokā pagatavoto cūkgaļu ar nūdelēm. Īpaši labi der rīsu nūdeles, bet, ja vēlaties ko vienkāršāku un ikdienišķāku, cieto kviešu spageti ir lieliska izvēle. Tās ne tikai lieliski sader ar saldskābo mērci, bet arī piešķir ēdienam papildu sātīgumu.

Tā ir recepte, kas ļauj izkļūt no rutīnas, sniedzot krāsu, svaigumu un bagātīgas garšas ikdienas maltītēs.

Sastāvdaļas 4 porcijām :

Cūkgaļas fileja 700 grami vidēji burkāni 1 gab mazie saldie pipari 1 gab cukini ir mazi 1 gab mazs baklažāns 1 gab ķiploku 3 zobs ingvers 30 grami Mērce sojas mērce 4 ēd.k. ābolu sidra etiķis 2 ēd.k. medus 3 ēd.k. čili pulveris 1/4 tējk. kukurūzas ciete 2 tējk. kečups 3 ēd.k.

Ēdienu gatavošanas recepte :

Cūkgaļu sagriež plānos gabaliņos. Burkānus sagriež kubiņos, cukini un baklažānu daiviņās, bet piparus biezās strēmelītēs. Uzkarsē 2 ēdamkarotes vokpannā vai dziļā pannā uz lielas uguns. augu eļļa. Ātri apcepiet cūkgaļu vairākās partijās.

Pārnes uz šķīvi. Liek burkānus vokpannā un maisot apcep 1 minūti.

Tad pievieno piparus, baklažānu un cukini, apcep, maisot, vēl pāris minūtes.

Pievieno smalki sagrieztu ķiploku un ingveru un apcep vēl minūti. Mērcei visas sastāvdaļas sajauc.

Ielejiet wok pannā, pievienojiet apcepto cūkgaļu un vāriet, līdz mērce sabiezē, apmēram 1-2 minūtes. Pasniedz ar nūdelēm vai rīsiem.

Leave a Comment