Accenture viedšūpoles vasarā saražojušas 75 kWh enerģijas; AB dambī būs pieejamas līdz oktobra beigām

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums Accenture iedzīvotāju intereses dēļ par mēnesi pagarina interaktīvā pilsētvides dizaina objekta – viedo šūpoļu – ekspozīcijas laiku AB dambī. Ikvienam interesentam tās būs pieejamas līdz 31.oktobrim. Kopš jūlija vidus, kad šūpoles tika uzstādītas, tās izmantotas vairāk nekā 9800 reižu, saražojot 75 kWh enerģijas. Šāds elektrības daudzums būtu pietiekams, lai nodrošinātu uzlādi ap 50 mobilajām ierīcēm visa gada garumā.

Divus metrus augstās Accenture viedās šūpoles ir ne tikai dāvana pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, ļaujot atraktīvā atpūtā vērot krāšņo Rīgas panorāmu, bet arī kalpo kā viedierīču bezmaksas uzlādes punkts. Enerģija tiek ražota šūpošanās laikā, kā arī šūpolēm pievienotajos saules paneļos. Viedās šūpoles divu mēnešu laikā ik dienu izmantotas aptuveni 130 reižu.

“Sabiedrībai ir interese par šāda veida iniciatīvām, kurās patīkama laika pavadīšana tiek apvienota ar efektīvu resursu izmantošanu, vienlaikus novērtējot tehnoloģiju mijiedarību ar cilvēku. Viedās šūpoles un līdzīga veida projekti iedzīvotājiem sniedz iespēju izmēģināt un ieraudzīt praktiskus ieguvumus no tehnoloģiju izmantošanas dažādās jomās un ikdienas procesos. Arī turpmāk IT nozarei vairāk pūļu un uzmanības jāvelta tam, lai saprotamā un vienkāršā veidā palīdzētu cilvēkiem ieraudzīt labi zināmas, pierastas lietas un aktivitātes jaunā gaismā, tādējādi rosinot paskatīties uz saviem ikdienas paradumiem no cita skata punkta,” skaidro Accenture vadītājs Baltijā Maksims Jegorovs.

Viedās šūpoles ir Accenture dāvana Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, uzņēmumam atzīmējot 20 darbības gadus Latvijā. Šūpolēs vienlaikus var šūpoties divi cilvēki, izmantojot bezvadu uzlādes iespējas divām viedierīcēm ar USB pieslēgumu. Šūpošanās pieredzi papildina iebūvētā skaļruņu sistēma, kas atskaņo elektroniski sintezētas skaņas audioceliņu. Viedās šūpoles tapušas Latvijā pēc īpaša Accenture pasūtījuma, uzņēmumam cieši sadarbojoties ar radošo un tehnisko nozaru pārstāvjiem. Dizaina objekta koncepta ideja – Oskars Cirsis, tehniskā izstrāde un realizācija – Rihards Skrubis & Krišjānis Zariņš.

Accenture ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums, viens no vadošajiem IT uzņēmumiem Baltijā un pasaulē. Filiāli Latvijā Accenture atvēra 2002.gadā. Tā apgrozījums Latvijā finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.septembra līdz 2021.gada 31.augustam, bija 91,29 milj. eiro, uzņēmuma peļņa attiecīgajā laikposmā bija 3,96 milj. eiro. Kopš 2021.gada uzņēmumam ir birojs arī Lietuvā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment