Aicina iedzīvotājus piedalīties piejūras sakopšanas talkā 17.septembrī

Noslēdzoties akcijai “Kopā par tīrāku Baltijas jūru!”, kuras ietvaros tika savākti līdzekļi Baltijas jūras vides stāvokļa uzlabošanai, Lielā Talka un uzņēmums “Neste” aicina Rīgas un Pierīgas iedzīvotājus piedalīties piejūras teritorijas sakopšanas talkā šo sestdien, 17.septembrī, Vecāķos.

Piejūras sakopšanas talkas Pasaules talkas ietvaros notiks arī Engures pagastā, arī citas piejūra pašvaldības ir aicinātas organizēt talkas jebkurā citā laikā.

No 1.jūlija līdz 31.augustam, Lielā Talka un uzņēmums “Neste” vienojās kopīgā akcijā “Kopā par tīrāku Baltijas jūru!”. Projekta ietvaros visās trīs Baltijas valstīs – Lietuvā, Latvijā un Igaunijā – no katras degvielas uzpildes, kas veikt ar “Neste” mobilo aplikāciju, 10 centi tika ziedoti Baltijas jūras vides stāvokļa uzlabošanai. Baltijas valstu vienotajā labdarības akcijā kopumā tika saziedoti 30 739 eiro. Par savāktajiem līdzekļiem Latvijā tiek organizētas talkas, kuru laikā tiks sakoptas piejūras teritorijas un stiprināti jūras krasti.

Šo sestdien, 17.septembrī, plkst. 10:00 piejūras sakopšanas talka norisināsies Rīgā, Vecāķos. Ikviens ir aicināts piedalīties un atbalstīt šo akciju, kā arī vienoties kopīgā darbā ar Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem, lai no atkritumiem attīrītu Rīgas pludmali posmā no Vecāķiem līdz Daugavas grīvai. Talkā tiks nodrošināti maisi atkritumu vākšanai, cimdi un labs noskaņojums talkotājiem jāņem līdzi pašiem. Uz Vecāķiem var nokļūt ar sabiedrisko transportu: autobusiem Nr. 29 un 24.

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas vadītāja: “Pateicoties akcijai “Kopā par tīrāku Baltijas jūru”, šīs piejūras talkas ir kā lieliska iesildīšanās Pasaules talkai, kurā arī vienojas visa pasaule kopīga mērķa vārdā – padarīt pasauli tīrāku un sakoptāku. Mūsu Baltijas jūra, kas vieno visas trīs Baltijas valstis, ir viena no piesārņotākajām pasaulē, tāpēc ir ļoti būtiski nepalikt vienaldzīgiem, bet sniegt kaut vai nelielu ieguldījumu tās sakopšanā. Aicinām ikvienu, kam ir iespēja piedalīties talkā un palīdzēt stiprināt mūsu Baltijas jūras krastus. Tiekamies 17.septembrī Vecāķos!”

Armands Beiziķis, SIA “Neste Latvija” valdes priekšsēdētājs: “Viens no mūsu tautas spēka avotiem ir Baltijas jūra – vējš, viļņi un pludmales smiltis. Šo spēku, kuru mēs saņemam no Baltijas jūras, ir jāizmanto. Jāizmanto labiem darbiem, mūsu jūras skaistumam un tīrībai, jo Baltijas jūras sakopšana ir mūsu pašu rokās.”

Tīri krasti ir stipri krasti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment