Ar kazas palīdzību Kandavas novadā atrod mežā nomaldījušos kungu

Valsts policija (VP) informē par kādu vīrieti no Kandavas novada, kurš nomaldījās mežos, taču likumsargiem viņu atrast palīdzēja balta kaza.

Otrdien, 09.04., pie policistiem vērsās kāda sieviete, kas vēlējās atrast savu tēvu. Viņa policistiem stāstīja, ka tēvs, kas dzimis 1963. gadā, pirmdien, 08.04., devies uz ciemu Kandavas novadā, kas atrodas 10 kilometru attālumā, lai iegādātos kazu. Vīrietis līdz pat otrdienas pēcpusdienai nebija ieradies mājās, tāpēc meita satraucās, ka viņš ir pazudis.

Likumsargi uzreiz uzsāka meklēšanu, noskaidrojot detaļas par to, kas vīrieti redzējis un kur viņš gājis.

Meitai beidzot izdevās sazvanīt tēvu, kurš paziņoja par savu veiksmīgo pirkumu – kazu, taču mājupceļš gan bijis neveiksmīgs, kad izdomājis mežā nosnausties. Kad viņš pamodies, nav zinājis, kurā virzienā jādodas, lai nokļūtu atpakaļ mājās. Kungs maldījās tik ilgi, kamēr zaudējis spēju patstāvīgi pārvietoties.

Meklēšanas brīdi sarežģīja tas, ka vīrieša telefons bija izlādējies brīdī, kad policijas darbinieki ar skaņas sirēnām centās precizēt pazudušā vīra atrašanās vietu.

Neskatoties uz to, ka meklēšanas brīdī ar tēvu nevarēja sazināties, VP meklēšanā kā labs palīgs izrādījās nupat nopirktā baltā kaza, kuras labi redzamais, baltais kažoks palīdzēja ap pulksten 16.15 atrast aizmigušo un apsalušo kungu, ziņo portāls Jauns.lv.

Policisti vīrieti izveda no meža un nogādāja mediķu rokās.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment