Artuss Kaimiņš, iespējams, panācis, ka Publisko izdevumu un revīzijas komisijas notiks TIEŠRAIDĒ!

artuss-kaimins

Turpmāk Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdes varētu būt redzamas tiešraidē parlamenta mājaslapā. Artuss Kaimiņš (KPV LV) Publisko izdevumu un revīzijas komisijā iesniedzis aicinājumu nodrošināt sēžu video tiešraides. Kaimiņš savu ierosinājumu pamatoja ar to, ka šī komisija spriež par dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar izdevumiem, un nodokļu maksātājiem būtu jāredz, kā nauda tiek tērēta.

Kaimiņš: “Atklātība uzlabos “padilušo” Saeimas prestižu”

Pēc aptuveni mēneša, šī komisija vairs nenotiks Saeimas Sarkanajā zālē, kā līdz šim, bet pārvāksies uz jaunu parlamenta namu Jēkaba ielā 6/8, – jaunajās telpās arī ir iespēja nodrošināt tiešraides.

Andris Bērziņš (ZZS), kurš ir komisijas vadītājs, saka, ka tiešraižu nodrošināšana izmaksās 150 eiro. Deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) norādīja, ka iecere par tiešraidēm ir drīzāk atbalstāma un mudināja parlamentāriešus “samesties”, lai savāktu šos 150 eiro. Savukārt deputāts Viktors Valainis (V), konceptuāli atbalstot Kaimiņa priekšlikumu, aicināja izpētīt pašreizējo regulējumu. Viņš skaidroja, ka arī pašvaldības vēloties filmēt domes sēdes, bet regulējums par šo jautājumu neesot “viennozīmīgs”. Bērziņš atbildēja, ka jautājuma juridiskā puse tiks noskaidrota.

Komisija konceptuāli atbalstīja Kaimiņa ierosinājumu un plāno pie šī jautājuma atgriezties nākamajā sēdē.

Avots: la.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment