Ātri pagatavojami Kukurūzas pārslu cepumi

Šie cepumi radās no nepieciešamības atrast pielietojumu kukurūzas pārslām, kuras biju nopircis, bet kuras man nepatika ēst pašas.

Lūk, kā šī situācija pārvērtās par gardu cepumu recepti! Šie cepumi ir auzu pārslu cepumi ar valriekstiem, un kukurūzas pārslas piešķir tiem īpašu kraukšķīgumu. Varat izmantot jebkura veida kukurūzas pārslas – ar glazūru vai bez tās, kā vien vēlaties.

Ja vēlaties, varat samazināt cukura daudzumu, bet ņemiet vērā, ka tā krasa samazināšana var ievērojami ietekmēt cepumu tekstūru un garšu. Šie cepumi ir ļoti garšīgi, un tie patiešām ir grūti nolikt – dažreiz pat nevarat apstāties pēc pirmā kumosa!

Recepte ir ļoti vienkārša, un jūs varat to pielāgot pēc savām vēlmēm, piemēram, pievienojot citas riekstu šķirnes vai pat šokolādes gabaliņus. Iesaku izmēģināt šo recepti, jo tā noteikti piešķirs jaunu dimensiju jūsu cepumu gatavošanas repertuāram.

Sastāvdaļas 18 gabaliņiem :

Fonds sviests 120 grami cukurs 200 grami olas 1 gab šķipsniņa vanilīna kviešu milti 160 grami cepamais pulveris 1 tējk. sāls 1/4 tējk. auzu pārslas 100 grami kukurūzas pārslas 50 grami valrieksti 100 grami

Ēdienu gatavošanas recepte :

Rupji sasmalciniet valriekstus. Saputo mīkstu sviestu ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei. Cukurs pilnībā neizšķīst, tas ir normāli.

Pievieno olu un vaniļu, vēlreiz sakuļ. Pievienojiet sāli un izsijātus miltus ar cepamo pulveri. Sajauc mīklu.

Pievienojiet auzu pārslas un vēlreiz samaisiet.

Pievienojiet kukurūzas pārslas un valriekstus.

No mīklas veido rupjas bumbiņas vidēja mandarīna lielumā, liek uz izklātas cepešpannas un saplacina ar plaukstu. Novietojiet gabalus 2,5-3 cm attālumā vienu no otra – cepšanas procesā tie izplešas. Ja visa mīkla neietilpst vienā cepešpannā, atstājiet otro partiju gaidīt savu kārtu.

Cepešpannu ar cepumiem liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem režīmā “augšā-apakšējā” un cep līdz zeltainām malām, apmēram 10-12 minūtes. Gatavos cepumus izņem uz restēm un atdzesē. Cep otru partiju, ja ir palikusi mīkla.

Leave a Comment