Baltijā pirmo reizi norisināsies sinhronās slidošanas sacensības

Baltijā pirmo reizi norisināsies sinhroniskās slidošanas sacensības un tās notiks tieši vienā no Latvijas ledus hallēm “Kurbads”.

Jau šīs nedēļas nogalē, 14.-15.decembrī “Kurbads” ledus hallē norisināsies starptautiskas Sinhronās slidošanas sacensības Riga Amber cup 2018. Sacensībās piedalīsies 10 komandas no 7 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Polijas, Krievijas un Francijas. Komandas sacentīsies 4 dažādās kategorijās: Junioru (13-19 gadus veci sportisti), senioru (virs 15 gadu vecuma) , juvenile (10-13 gadus veci sportisti) un jaukta vecuma grupās. Kopējais sportistu skaits sacensībās -153.

Latvija pirmo reizi sinhronās slidošanas vēsturē tiks pārstāvēta ar divām komandām – Amber (ISU Senioru kategorijā) un Amberlight (Juvenile kategorijā). Amberlight komandai šīs būs pirmās sacensības.

Riga Amber cup sacensības iekļautas arī ISU (Starptautiskā Slidošanas Savienība) sacensību kalendārā un ir vienas no 15 ISU atzītajām sezonas sacensībām sinhronajā slidošanā.

Skandināvijas valstīs, ASV un Kanādā sinhronās slidošanas sacensības ir fanu iecienītas un vienmēr plaši apmeklētas. Biļetes uz pasaules čempionātu sinhronajā slidošanā, kas norisināsies 2019.gada 12.-13. aprīlī Helsinkos, tika pilnībā izpārdotas 1 stundas laikā.

Latvijas sinhronās slidošanas senioru kategorijas komanda “Amber ” izveidota 2010. gadā, kurā apvienojās individuālās disciplīnas daiļslidotājas. Tas bija drosmīgs un sarežģīts solis gan no slidotāju, gan no treneru puses, jo par sinhronās slidošanas tehniskām niansēm, specifiku bija maz zināšanu. Pateicoties treneru, sportistu un sportistu vecāku neatlaidībai, šis skaistais, dinamiskais sporta veids Latvijā ir “iedzīvojies”. Pirmā iniciatīva par sinhronās slidošanas ieviešanu Latvijā bija ilggadējai daiļslidošanas trenerei Marikai Nugumanovai, kura šobrīd ir Latvijas Slidošanas Asociācijas valdes priekšsēdētāja.

Sinhronā slidošana ir sports, kurā skaistums un grācija mijas ar spēku, risku un ātrumu, to papildina aizraujošas programmas un skaisti tērpi. Jums ir brīnišķīga iespēja iepazīt šo sporta veidu tepat Latvijā un izbaudīt sacensību atmosfēru.

Sacensības “Kurbads” ledus hallē norisināsies 2 dienas:

14.decembris- plkst.12:00 juniori, seniori obligātā programma

15. decembris – 12:30 Juvenile, jaukta vecuma, ISU junioru un senioru kategorijas – izvēles programma

Ieeja sacensībās bez maksas.

Sacensības Riga Amber cup 2018 organizē biedrība “Latvijas sinhronās slidošanas attīstībai” sadarbībā ar Latvijas Slidošanas Asociāciju.

Sacensības atbalsta Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments, Maxima, Rāmkalni, Dinamo Riga, Kurbads ledus halle, SIA “D.N.S.”, Latvijai 100, kā arī individuāli ziedotāji.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment