Strasbūras šāvējs līdz pašam rītam joprojām atradās uz brīvām kājām

FOTO: REUTERS/SCANPIX

Otrdien, nedaudz pēc plkst. 20:00 notikusi apšaude Strasbūras, Francijas pārpildītākajā tūristu vietā – cenrālajā laukumā pie Ziemassvētku tirdziņa. Notikuma vietā bija arī mirušie un ievainotie.

Šāvējs bija aizbēdzis, tāpēc policija izvērsa specoperācijas visā Strasbūras pilsētā. Uzbrucēju nenotvēra arī viņa mājās, tāpēc līdz pašam rītam šāvējs joprojām atradās uz brīvām kājām.

Tieši pašlaik Strasbūrā norisinās Eiropas Parlamenta (EP) sesija, kas šeit notiek tikai reizi mēnesī. Saņemot ziņas par asiņaino incidentu pilsētas centrā, EP ēka tika pilnībā slēgta – nevienu vairs nelaida ne iekšā, ne ārā. Cilvēki atkal varēja no šejienes doties prom tikai vēlā naktī, kad parlamenta durvis tika atvērtas plkst. 3:30. Pēc ēkas atvēršanas daudziem neesot bijis, kur palikt, cilvēki domājuši, kā nokļūt līdz viesnīcām, un arī daļa centra viesnīcu joprojām bija slēgtas.Šajā sesijā piedalās arī EP deputāti no atvijas, viņu palīgi, padomnieki, citi parlamenta darbinieki un Latvijas žurnālisti. Parlamenta darbiniece Guna Zaķe-Baltā visu nakti pavadījusi slēgtajā ēkā, viņa stāsta: “Uzskatu, ka tas lēmums aizslēgt parlamentu, bija pareizs. Bija kolēģi, kuri tomēr mēģināja ”lauzties ārā” un uzskatīja, ka tas ir viņu tiesību ierobežojums. Ka – ja viņi grib, tad viņi var paši doties.”Iepriekš dzīvīgais Ziemassvētku tirdziņš trešdien jau bija kluss, policistu un militārpersonu pārpildīts.  No rīta tika atklātas 3 uzbrukumu vietas, kurās nolikti ziedi, pieminot terorakta upurus.

LNT Ziņām izdevies nofilmēt policijas operāciju Strasbūras rajonā Nēdorfā, kur dzīvoja uzbrucējs, tāpēc Francijas likumsargi garāmgājējus steidzināja ātrāk doties prom, kas cilvēkos radīja bailes un satraukumu.

Avots: skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment