Brīdina par viltotu smaržu pārdošanu Valentīndienai, kas patiesībā ir urīns

Foto: SWNS

Lūdzu, nepērciet savu mīļāko dizaineru kosmētiku vai smaržas Valentīna dienā, jo tajās varētu būt daudz sliktu lietu.

Policija ir sniegusi padomus pēc tam, kad pagājušajā mēnesī vairāk nekā 500 aizdomās turamo viltojumu, kuru vērtība lēšama vairāk nekā 40 000 sterliņu mārciņu apmērā, tika atsavināti reidā viltus smaržu fabrikā Londonā.

Iepriekš pierādīts, ka mākslīgā kosmētika satur toksisku cianīdu, arsēnu, urīnu un žurku mēslus.

Foto: SWNS
Foto: SWNS

Tici mums, kad pateiksim, ka jūsu partneris nenovērtēs to, ka viņš būtu varējis sevi apsmidzināt ar urīnu. Pēc šādu smaržu lietošanas var rasties arī citas sliktas iedarbības no viltotajiem priekšmetiem, ieskaitot ādas kairinājumu, pietūkumu, izsitumus un apdegumus.

Detektīvu galvenā inspektore Terēza Rasela no Londonas policijas Intelektuālā īpašuma noziegumu nodaļas (PIPCU) sacīja: “Valentīna diena ir viltotāja sapnis. Tā kā dārglietas un smaržas ir iecienītas dāvanas, ir viegli iekrist lētā piedāvājuma slazdā. Viltotā kosmētika un smaržas var saturēt kaitīgas ķīmiskās vielas un pat žurku mēslus, kas izraisa pietūkumu, izsitumus un apdegumus.

Iegādājoties viltotas preces tiešsaistē, bieži tiek izmantota jūsu personas informācija, lai izveidotu jaunas krāpnieciskas tīmekļa vietnes. Lutiniet savu Valentīndienas partneri ar kaut ko likumīgu no cienījama pārdevēja. Nepērciet viltojumus!”

Foto: SWNS
Foto: SWNS

PIPCU brīdināja cilvēkus, kuri pērk viltotus produktus, ka viņi varētu kļūt par krāpšanas upuriem, ja, iegādājoties preces, viņi sniegtu personiskas ziņas.

Viņi teica, ka noziedznieki bieži izmanto personas datus, lai veiktu krāpšanu, piemēram, reģistrētu viltotas tīmekļa vietnes.

PIPCU detektīvi kopš vienības izveides 2013. gadā ir pārrāvuši vairāk nekā 65 000 viltotu tīmekļa vietņu.

Policija operatīvo iemeslu dēļ atteicās atklāt precīzu reida norises vietu.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment