Cepts tītara šķiņķis ar cidoniju

Šodien es esmu sagatavojis jums brīnišķīgu rudens ēdiena recepti, kas noteikti sniegs īpašu noskaņu jebkurā maltītē.

Šī recepte apvieno divas lieliskas sastāvdaļas – tītara stilbus un cidonijas, kas ir ne vien krāšņs rudens auglis, bet arī piešķir ēdienam nedaudz eksotikas, kas mūsu reģionam ir visai neierasta.

Cidonijas, pateicoties to viegli skābenajai garšai un aromātam, lieliski sader ar tītara gaļas sulīgumu un maigumu, veidojot netradicionālu, tomēr ļoti harmonisku garšu salikumu.

Tītara gaļa pati par sevi ir izcila izvēle, jo tā ir liesa un barojoša, bet, kopā ar cidonijām cepta, tā iegūst jaunas, bagātīgas nianses.

Šis ir ne tikai interesants un mazliet neparasts, bet arī vizuāli ļoti pievilcīgs garnīrs jebkuriem mājputniem vai pat citām gaļas variācijām.

Ar šo ēdienu jūs pārsteigsiet gan savus viesus, gan mājiniekus, piedāvājot kaut ko nedaudz atšķirīgu no tradicionālajiem rudens ēdieniem.

Papildus šai galvenajai ēdiena kombinācijai varat izvēlēties rīsus vai kartupeļus – gan biezenī, gan ceptus.

Abi varianti lieliski papildinās šī ēdiena garšas, padarot maltīti vēl sātīgāku un baudāmāku. Ja vēlaties, varat pievienot arī sezonālos dārzeņus, piemēram, ķirbi vai burkānus, lai ēdiens būtu vēl krāsaināks un bagātīgāks vitamīnu ziņā.

Sastāvdaļas 6 porcijām :

tītara augšstilbs 1,4 kilogrami sāls un pipari pēc garšas sausie ķiploki 1 tējk sauss sīpols 1/2 tējk. augu eļļa 2 ēd.k. cidonija 3 gab. medus 30 grami cukurs 2 ēd.k. sviests 50 grami

Ēdienu gatavošanas recepte :

Tītara ciskas ierīvē ar augu eļļas, sāls, piparu, sauso ķiploku un sīpola maisījumu.

Liek ugunsizturīgā formā un liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 170 grādiem. Cep apmēram 30 minūtes. Pa to laiku sagatavo cidoniju – sagriež to, izņem serdi, mīkstumu sagriež vidēja lieluma gabaliņos. Liek bļodā, pievieno cukuru, sāli un medu. Sajauc.

Pēc pusstundas tītaru izņem no krāsns un pievieno tam cidoniju.

Liek atpakaļ cepeškrāsnī, paaugstina temperatūru līdz 180 grādiem un cep, līdz tītars ir izcepies un cidonija mīksta, vēl apmēram 30 minūtes. Izņemiet tītaru no pannas un ļaujiet tai atpūsties zem folijas istabas temperatūrā.

No veidnes notecina sulu, savāc virsū taukus un izlej. Atlikušo sulu ielej katliņā, uzliek uz plīts un vāra uz pusi. Beigās pievieno sviestu, noņem no uguns un samaisa. Pasniedziet tītaru ar cidoniju un mērci.

Leave a Comment