Cūkgaļas ribiņas saldskābā glazūrā

Sāksim nedēļu ar kaut ko patiesi īpašu un garšīgu – cepeškrāsnī sautētām cūkgaļas ribiņām, kuras pārklātas ar saldskābo Āzijas glazūru.

Tā ir īsta garšu simfonija, kas noteikti aizvedīs jūs uz citu kulināro dimensiju. Šis ēdiens ir kā pasaka uz šķīvja – maiga, sulīga gaļa ar aromātisku, viegli pikantu glazūru, kas piešķir ribiņām neatvairāmu garšu.

Lai rezultāts būtu tiešām nevainojams, es ļoti iesaku ribiņas iepriekš sālīt sāls šķīdumā. Šī metode palīdzēs nodrošināt divas būtiskas lietas. Pirmkārt, ribiņas būs vienmērīgi un rūpīgi piesūcinātas ar sāli, kas nodrošina bagātīgu un dziļu garšu.

Otrkārt, šī priekšsālīšana uzlabo ribiņu tekstūru, padarot tās mīkstas un sulīgas, kas ir īpaši svarīgi ilgākas cepšanas laikā. Sāls šķīduma izmantošana piešķirs gaļai papildu maigu sulīgumu un palīdzēs saglabāt tās struktūru.

Tomēr, ja jums nav laika iepriekšējai sālīšanai, varat arī ribiņas cept uzreiz – arī šādā gadījumā rezultāts būs lielisks.

Taču, ja varat ieplānot priekšsālīšanu, varat būt droši, ka gala rezultāts būs vēl izsmalcinātāks un izteikti labāks. Saldskābā glazūra lieliski papildina cūkgaļas bagātīgo garšu, piešķirot tai līdzsvaru starp saldo un skābo, kas izcili piestāv Āzijas kulinārajai stilistikai.

Sastāvdaļas 6 porcijām :

Gaļas cūkas ribiņas 1,8 kilogrami Sālījums ūdens 950 ml. sāls 50 grami Glazūra kukurūzas ciete 1 ēd.k. cukurs 2 ēd.k. saldā čili mērce 2 ēd.k. sojas mērce 3 ēd.k. ābolu sidra etiķis 2 ēd.k.

Ēdienu gatavošanas recepte :

Pagatavo aukstu sālījumu no sāls un ūdens un pārlej ar ribām. Pievieno lauru lapu, drupinātus piparus un krustnagliņas. Brīvi nosedziet ar vāku un ievietojiet ledusskapī uz 1-2 dienām. Procesa laikā ribiņas pāris reizes apgrieziet, lai nodrošinātu vienmērīgu sālīšanu. Pirms gatavošanas marinādi notecina.

Liek ribiņas uz cepešpannas, kas izklāta ar foliju, ar gaļas pusi uz augšu. Liek līdz 170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 1 stundu. Kamēr ribiņas cepas, pagatavo glazūru. Visas tam paredzētās sastāvdaļas apvienojam katliņā, liekam uz plīts un maisot vāram, līdz vārās un sabiezē. Noņem no uguns.

Liek atpakaļ cepeškrāsnī, paaugstinot temperatūru līdz 190 grādiem. Cep apmēram pusstundu. Pēc tam pārbaudiet mīkstumu, noņemiet foliju un nosmērējiet ribas ar glazūru.

Palieliniet temperatūru cepeškrāsnī līdz 200 grādiem un cepiet vēl 5-10 minūtes, līdz zeltaini brūna. Pasniedz ar svaigiem un marinētiem dārzeņiem. Piemēroti būtu mārrutki un/vai graudainās sinepes.

Leave a Comment