Cilvēkiem gados par balstvakcināciju pret Covid-19 plāno piešķirt aptiekas dāvanu karti 50 eiro vērtībā

Tāpat ziņots, ka līdz šim vakcinācijas procesu pabeigušo kopskaits sasniedzis 1,23 miljonus jeb 65,2% no visiem valsts iedzīvotājiem. Saskaitot pirmās potes un “Johnson&Johnson” vakcīnas saņēmēju kopskaitu, tas šajās dienās sasniedzis aptuveni 1,29 miljonus cilvēku.

Ziņo portāls – jauns.lv

Savukārt balstvakcīnu līdz šim saņēmuši ap 142 000 cilvēku jeb 7,5% iedzīvotāju. Atbilstoši medicīnas speciālistu ieteikumiem, balstvakcīnu sākotnēji sāka potēt cilvēkiem ar ļoti novājinātu imunitāti, vecāka gada gājuma cilvēkiem un medicīnas darbiniekiem, kas strādā ciešā kontaktā ar Covid-19 pacientiem, bet pašlaik iespēja potēties ir faktiski visiem interesentiem.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 – “Pfizer”/”BioNTech”, “Moderna”, “AstraZeneca” un “Johnson&Johnson” jeb “Janssen”, taču “AstraZeneca” vakcīnu zemā pieprasījuma dēļ Latvijā faktiski vairs nelieto. 2020.gada decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās 2021.gada marta izskaņā. Latvijā vakcīnas pret Covid-19 iedzīvotājiem ir pieejamas no 12 gadu vecuma, bet drīzumā potēt plānots sākt arī mazākus bērnus.

Ziņo portāls – jauns.lv

Lasi vēl: “Svētlaimes virsotne”: atvērti visveiksmīgākie 2022. gada mēneši katrai zodiaka zīmēm

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment