Diskusija par nelegāliem gaisa vadiem Rīgā “Vados sapinušies”

Jau vairāk nekā 15 gadus jaunu gaisa vadu jeb iekārto kabeļu līniju ierīkošana Rīgas vēsturiskajā centrā vairs nav atļauta, bet uz jumtiem parādās arvien jauni un jauni nelegāli ierīkotie vadi.

Nav pieejama informācija arī par esošo vadu kvalitāti un nolietojamību – cik droši tie ir ekspluatācijai un vai nerada draudus ēkai un apkārtējiem. Daļa gaisa vadu arvien ir bez marķējuma, kas nozīmē – nav iespējams uzzināt pat to īpašnieku, kā arī – kas caur šiem vadiem tie raidīts.

Tas ir risks, ka tie var tikt izmantoti arī pretlikumīgām darbībām, piemēram, nelegāla interneta vai neatļautu TV kanālu pārraidīšanai, radot draudus sabiedrībai, kā arī ekonomiskos zaudējumus ar nesamaksātiem nodokļiem. Kā risināt šo situāciju un nodrošināt drošāku vidi Rīgā?

Tehnoloģiju uzņēmums Tet kopā ar Latvijas Informācijas un Komunikācijas tehnoloģijas asociāciju LIKTA ielūdz Jūs uz diskusiju “Vados sapinušies” 27.septembrī, plkst.12.30, Tērbatas ielā 28, restorāna “Lapsas māja” telpās.

Diskusijā piedalīsies:

Valdis Dombrovskis, Rīgas Domes Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes vadītājs; direktora vietnieka būvniecības jautājumos p.i.

Ilze Beināre, Ekonomikas ministrijas Valsts sekretāra vietniece būvniecības un mājokļu politikas jautājumos

Signe Bāliņa, LIKTA prezidente

Uldis Tatarčuks, Tet valdes priekšsēdētājs

Gints Miķelsons, Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītājs

Tīna Lūse, “Baltcom” pārstāve

Visvaldis Sarma, arhitekts, arhitektu birojs “Sarma&Norde”

Ivars Āboliņš, NEPLP priekšsēdētājs

Līga Plaude, LANĪDA pārstāve

Vairāk informācijas par diskusiju pielikumā pievienotajā ielūgumā. Pēc diskusijas mediju pārstāvjiem būs iespēja arī uzkāpt uz ēkas jumta, lai savām acīm novērtētu esošo situāciju Rīgā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment