Drošas azartspēļu vides un atbalsta pasākumu rezultātu prezentācija

Latvijas Spēļu biznesa asociācija (LSBA) sadarbībā ar ekspertiem aktualizēs drošas azartspēļu vides veicināšanu Latvijā un prezentēs biedrības “Skalbes” konsultatīvā tālruņa azartspēļu atkarīgajiem un viņu līdzcilvēkiem sasniegtos rezultātus. Pasākums ir veltīts Eiropas drošāku azartspēļu nedēļai, kas noris no 17. līdz 23.oktobrim.

Publiskais pasākums norisināsies piektdien, 21.oktobrī, plkst.11.00 pasākumu centrā “Fantadroms”, Gustava Zemgala gatvē 74a. Lūgums informēt par dalību pasākumā klātienē līdz ceturtdienas, 20.oktobra plkst.18:00, rakstot uz [email protected] vai zvanot uz tālruni 26046701.

Tā ietvaros eksperti pievērsīs uzmanību atbildīgas un drošas spēles aspektiem, lai informētu sabiedrību par vēlamajiem atbalsta pasākumiem atkarīgajiem, biedrības “Skalbes” konsultatīvā tālruņa rezultātiem, sākot ar zvanītāju un konsultāciju skaitu līdz galvenajiem secinājumiem un plānotajām aktivitātēm. Vēl pasākumā iepazīstinās ar izplatītākajām problēmām un praktisku pieredzi, ko atkarīgie, viņu līdzcilvēki atklāj konsultācijās, kā arī Pašatteikušos personu reģistra nozīmi.

Klātienes pasākumā piedalīsies:

• Arnis Vērzemnieks, Latvijas Spēļu biznesa asociācijas prezidents;

• Santa Laimiņa, biedrības “Skalbes” valdes locekle;

• Elīna Brila, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas konsultante atkarību mazināšanas jautājumos;

• Rita Kuzņecova, veselības centra “Vivendi” narkoloģe;

• Līva Biseniece, uzņēmuma “Alfor” korporatīvās komunikācijas un sociālās atbildības vadītāja.

Publiskā pasākuma norisei būs iespēja sekot līdzi arī attālināti, tiešsaistē, apmeklējot interneta vietni: https://www.youtube.com/channel/UCBcqbQ36igmu4647KwFaSDQ, kā arī sociālo mediju platformas “Facebook” profilā: https://www.facebook.com/drosaspele

Biedrības “Skalbes” konsultatīvais tālrunis ar LSBA biedru atbalstu darbojas kopš 2018.gada, lai nodrošinātu palīdzību tiem cilvēkiem, kuri saskaras ar azartspēļu atkarību, kā arī viņu tuviniekiem un citiem līdzcilvēkiem. Krīzes un konsultāciju centra “Skalbes” speciālisti palīdz atpazīt atkarības pazīmes, uzzināt, kādi ir pirmie soļi, lai uzsāktu cīņu ar atkarību, noskaidrot efektīvākos ārstniecības veidus un informē par Pašatteikušos personu reģistru. Konsultācijas ir pieejamas pa tālruni 29323202.

Pasākumu organizē LSBA, lai nodrošinātu datos un faktos balstītu, objektīvu informāciju par azartspēlēm, kā arī dalītos ar speciālistu zināšanām un pieredzi ar azartspēlēm saistītos jautājumos.

Par Latvijas Spēļu biznesa asociāciju

Latvijas Spēļu biznesa asociācija (LSBA) ir sabiedriska organizācija, kuras sastāvā ir lielākie spēļu biznesa uzņēmumi Latvijā (“Admirāļu klubs”, “Alfor”, “Klondaika”, “JOKER LTD”, “Olympic Casino Latvia”), kas iestājas par atbildīgu izklaidi un kvalitatīvu spēļu biznesa veidošanu Latvijā. Saskaņā ar asociācijas darbības kodeksu tiek veicināta droša un atbildīga spēle. Viens no LSBA mērķiem ir veicināt sabalansētas azartspēļu nozares politikas un stabilas regulatīvās vides izveidi azartspēļu nozarē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment