FOTO: Liepājnieka Kārļa uzņemtais foto kļuvis par “Sony” viedtālruņu ekrāntapeti!

…raksta turpinājums no 1. lapas

“Ļoti bieži ar draugiem spontāni dodos uzņemt bildes. Kādā vasaras naktī, joka pēc, izdomāju aiziet līdz molam, nedaudz pafotografēt. Laikam netīšām bija sanācis noķert īsto mirkli, jo debesis bija izteikti zvaigžņotas.”

Tā kā bilde sanāca pat vairāk nekā izdevusies, 2016. gadā puisis to nolēma iesūtīt pasaules lielākajā fotogrāfiju konkursā “Sony World Photography Awards” un nacionālās balvas kategorijā izcīnīja 2. vietu. Kopumā konkursa žūrijai bija nācies izvērtēt vairāk nekā 230 tūkstošus fotogrāfiju no visas pasaules.

Tā arī stāsts ar bildi bija beidzies, līdz brīdim, kad Sony kompānija sazinājusies un uzrunājusi puisi. “Pirms neilga laika saņēmu e-pastu no “Sony” kompānijas pārstāvjiem. Tieši tajā mirklī staigāju pa parku un fotografēju,” atmiņās dalās Kārlis. Sākotnēji viņš nodomājis, ka tas ir kāds muļķīgs joks, taču izlasot vēstuli, sapratis, ka maldās. “Viņi manu bildi bija atraduši starp iepriekš konkursā iesūtītajām. Tā viņiem iepatikusies un pastāstīja, ka vēlas to izmantot kā “Sony” viedtālruņa ekrāntapeti, sazinājās, lai vaicātu manu piekrišanu. Galvā nebija divu domu – bija jāpiekrīt,” smaidot stāsta puisis. “Man vispirms tika atsūtīti paraugi ar to, kā bilde izskatīsies telefonā. Bet, protams, pa visam citas sajūtas pārņēma, kad telefons atradās jau rokās. Tad tas bija sataustāms, viss bija noticis pa īstam.”

Kārlis ir priecīgs, un atzīst, ka viens no viņa sapņiem ir īstenojies. “Esmu laimīgs, ka varbūt šādā veidā varu parādīt to, ka ikviena spēkos ir sasniegt panākumus. Iepriekš, skatoties uz telefona bildēm, nespēju pat iedomāties, ka mana varētu būt to pulkā. Tas tikai parāda, ka nav jābūt izredzētajam, bet ir jāstrādā daudz un neatlaidīgi.” Tomēr visvairāk viņš ir gandarīts par to, ka visā pasaulē būs iespējams sajust daļu no Liepājas burvības.

Fotogrāfs stāsta, ka draugi, radi un ģimene par panākumiem ir pārsteigti, tā pat kā viņš pats. “Apkārtējie cilvēki saka atzinīgus vārdus. Neesmu dzirdējis neko sliktu, vismaz ne acīs.”

Uzņemtā bilde puisim sniegusi ne vien emocionālu gandarījumu, bet arī taustāmus labumus. “Detaļās to nedrīkstu izpaust, jo ar uzņēmumu ir parakstīts konfidencialitātes līgums, taču bilde noteikti man pavērs jaunas iespējas. Tas ir iemesls censties un darīt vairāk. Arī viens attēls savā ziņā spēj izmainīt nākotni!”

Avots: Liepajniekiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment