Gobzems uzskata, ka lauku bērni ir neperspektīvi?

Saeimas deputāts un bijušais advokāts Aldis Gobzems, kurš tika nominēts premjera amatam, uzskata, ka bērniem, kuri dzīvo ārpus Rīgas, nav iespējams dzīvē kaut ko sasniegt. To viņš paziņoja tiesas sēdē, kurā laulības šķiršanas procesā pārstāvēja savu draugu, reiderismā apsūdzēto advokātu Mārci Miķelsonu.

Lai panāktu, ka bērni dzīvo Rīgā pie tēva, nevis Vārves pagastā pie mātes, Gobzems lika lietā argumentu, ka gadījumā, ja bērni apmeklēs pagasta pamatskolu, viņi nākotnē būs nekas, jo kaut ko sasniegt dzīvē var tikai rīdzinieki. Šādu apgalvojumu viņš izteica, neskatoties uz to, ka pats audzis un skolā gājis Kuldīgā, bet dzīvē izsities pat līdz premjera amata nominācijai.

Gobzems tādējādi paziņoja, ka tas, kāda sākumskolas izglītība dota bērnam, ir svarīgāk, nekā iespēja augt pie mātes, kā arī noniecināja mātes spēju sniegt bērniem nepieciešamo mīlestību, audzināšanu un atbalstu, lai viņi dzīvē kaut ko sasniegtu.

Kā jau ziņots, šķiršanās procesā advokāta Miķelsona bijušajai sievai uzspiestas milzu parādsaistības.

Rīgas Komerciālo strīdu šķīrējtiesa skatīja zvērināta advokāta Mārča Miķelsona tēva Agņa Miķelsona prasību par 55 462 eiro piedziņu no dēla nu jau bijušās dzīvesbiedres. Pats par sevi šis fakts nebūtu nekas īpašs, ja vien Agnis Miķelsons nevērstos pret savu vedeklu – Janu Miķelsoni, kura uzsver, ka nekādu aizdevuma līgumu parakstījusi nav, un minētā šķīrējtiesa, iespējams, tiekot izmantota viņas ietekmēšanai Janas un Mārča Miķelsonu laulības šķiršanas procesā.

Lai panāktu, ka tiesa apstiprina šķīrējtiesas lēmumu par parāda piedziņu, Miķelsona tēvs izvēlējās mainīt firmas juridisko adresi uz Valku, lai tiesa to skatītu mazpilsētas rajona tiesā, jo Rīgas tiesa un apgabaltiesa šo prasību noraidīja. Savukārt Valkas rajona tiesas tiesnese Ita Seisuma prasību apmierināja. Tajā pašā tiesā tika iesniegts vēl viens izpildraksts pret bijušo sievu nu jau par 99 601 eiro, un tiesnese Seisuma arī to apmierināja. Un tagad Miķelsona rīcībā ir divi tiesas izpildraksti, ar kuriem viņš jebkurā brīdī var vērsties pret bijušo dzīvesbiedri caur tiesu izpildītāju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment