Gulašs ar kūpinātu papriku un sakņu dārzeņiem

Šim gulašam ir viss, kas nepieciešams, lai sasildītu gan ķermeni, gan dvēseli – tas ir ēdiens, kas ne tikai silda, bet arī piepilda ar patīkamu garšu kombināciju, kas atgādina par mājīgiem vakariem pie kamīna.

Galvenais šīs receptes slepenais elements ir kūpinātā paprika, kas piešķir gulašam neatkārtojamo dūmu aromātu, savukārt pikantā paprika pievieno vieglu asumu un uzlabo kopējo garšas profilu, piešķirot ēdienam patīkamu siltumu.

Liellopa gaļas krūtiņa ir šī gulaša galvenā sastāvdaļa, kas piešķir dziļu un piesātinātu garšu.

Lēni gatavojot, tā kļūst īpaši mīksta un sulīga, gandrīz kūstot mutē. Taču šis gulašs nav tikai par gaļu – tas ir arī īsts sakņu dārzeņu triumfs. Rudens sakņu dārzeņi, piemēram, rāceņi, pastinaki, burkāni un kartupeļi, papildina šo ēdienu ar savu bagātīgo tekstūru un dabīgo saldumu, radot harmonisku garšu buķeti.

Manā virtuves skapī pavisam nejauši atradās gan rāceņi, gan pastinaki, gan burkāni un kartupeļi, un visi šie dārzeņi devās uz šo neticami gardo gulašu, radot sātīgu, bagātīgu ēdienu, kas ideāli piemērots vēsākām dienām.

Tomēr nav jāuztraucas, ja kāds no šiem dārzeņiem nav pie rokas – ja atstāsiet tikai burkānus un kartupeļus, gulaša garša neciest, un ēdiens joprojām būs izcils. Burkāni piešķirs saldo noti, bet kartupeļi radīs krēmīgu tekstūru un palīdzēs gulašam kļūt vēl piepildošākam.

Šī ēdiena burvība slēpjas tā vienkāršībā – gulašs lēni gatavojas, un garšas pamazām savijas kopā, radot unikālu garšu, kas apmierina pat visizsalkušākos. Tas ir ēdiens, kuru var baudīt gan ģimenes vakariņās, gan draugu lokā, un tas sniegs ne tikai fizisku siltumu, bet arī patīkamu mājīguma sajūtu.

Sastāvdaļas 6 porcijām :

liellopa gaļas krūtiņa bez kauliem 1 kilograms liels sīpols 1 gab malta kūpināta paprika 1 ēd.k. malta asā paprika 1 tējk. vidēji burkāni 1 gab rāceņi 150 grami pastinaks 150 grami vidējs kartupelis 6 gab. ķiploku 3 zobs sāls pēc garšas

Ēdienu gatavošanas recepte :

Liellopu gaļu sagriež 2,5-3 cm garos gabalos Smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Pannā uz lielas uguns uzkarsē 2 ēd.k. augu eļļa. Cepiet gaļu vairākās partijās, vienu minūti katrā. Pārnes uz šķīvi.

Samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un uzlieciet uz degļa pannu vai katlu ar biezu dibenu. Mēs ieliekam sīpolus. Apcep, maisot, 2-3 minūtes.

Pievieno abu veidu papriku un maisot cep 1 minūti.

Katlā liek gaļu, pievieno sāli, pārlej ar 150 ml ūdens. Sajauc. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra zem vāka uz lēnas uguns apmēram stundu. Kamēr gaļa sautēs, rupji sakapājiet sakņu dārzeņus.

Pēc stundas vārīšanas katlā ielieciet sakņu dārzeņus kopā ar rupji sakapātu ķiploku. Sajauc. Vāra uz lēnas uguns, līdz gaļa un dārzeņi ir mīksti, apmēram 60-80 minūtes vairāk.

Labu apetīti!

Leave a Comment