Iesāc vasaru ar neaizmirstamu baudījumu!

Palutini savas garšu kārpiņas ar 10 saldākajām zemeņu šķirnēm!

Tā kā vasara tepat aiz stūra, šodien piedāvājam jums īpašu apskatu, kas satrauks jūsu garšas kārpiņas un iedvesmos jūsu zaļo īkšķīšus. Tuvojoties zemeņu sezonai, mēs piedāvājam jums padziļinātu ieskatu 10 populārākajās zemeņu šķirnēs, kas pazīstamas ar savu saldumu un garšu. No agrīnās sezonas līdz vissezonas un vēlīnām šķirnēm. Tas viss, lai palīdzētu jums izdarīt labāko izvēli jūsu dārzam vai šķīvim. Tāpēc apsēdieties, atpūtieties un uzziniet ko jaunu par brīnišķīgo zemeņu pasauli!

  1. Honeyoye: mūsu pirmā šķirne ir populāra agrīnās sezonas šķirne, kas ir pazīstama ar lielajām, cietajām ogām un saldo garšu. Tā ir lieliska izvēle dārzniekiem, kuri vēlas agri sākt ražas novākšanu. Honeyoye zemenes ir lieliski piemērotas arī ievārījumu, želeju un desertu pagatavošanai.
  2. Earliglow: šī ir vēl viena agrīnās sezonas šķirne, kas ražo mazas, bet ārkārtīgi garšīgas ogas. Tā ir viena no vecākajām zemeņu šķirnēm Amerikas Savienotajās Valstīs, kas datēta ar 1940. gadu. Neskatoties uz nelielo izmēru, Earliglow zemeņu garša ir ļoti spēcīga.
  3. Jewel: pārejot uz sezonas vidus šķirnēm, Jewel ir populāra izvēle dārznieku vidū. Tās ir pazīstams ar lielajām, saldajām un sulīgajām ogām. Šī šķirne ir arī izturīga pret slimībām, tāpēc tā ir lieliska izvēle audzētājiem, kuri vēlas augstu ražu, neuztraucoties par slimībām.
  4. Allstar: pārejot pie vēlās sezonas šķirnēm, Allstar ir izcila izvēle. No šīs šķirnes iegūst lielas, saldas un stingras ogas, kas ir lieliski piemērotas ēšanai svaigā veidā vai desertu pagatavošanai. Allstar zemenes lieliski noder arī saldēšanai, ļaujot tās baudīt visu gadu.
  5. Seascape: šķirne, kas var ražot ogas visu augšanas sezonu. Tās ir pazīstams ar saldajām un sulīgajām ogām, kas ir lieliski piemērotas uzkodām vai pievienošanai salātiem. Seascape zemenes lieliski noder arī konservu un sīrupu pagatavošanai.
  6. Čendlers: populāra šķirne komerciālo audzētāju vidū, Chandler ir pazīstama ar lielajām, saldajām un aromātiskajām ogām. Tā ir vēlās sezonas šķirne, kas ir lieliski piemērota ievārījumu, želeju un desertu pagatavošanai. Čandlera zemenes ir lieliski piemērotas arī saldēšanai, ļaujot tās baudīt visu gadu.
  7. Albion: Albion ražo lielas, saldas un sulīgas ogas visā augšanas sezonā. Šī šķirne ir izturīga pret slimībām un tai ir ilgs glabāšanas laiks, tāpēc tā ir lieliska izvēle audzētājiem, kuri vēlas pārdot savas zemenes.
  8. Galletta: šī šķirne ražo vidēja izmēra, saldas un garšīgas ogas. Tas ir pazīstams ar savu izturību pret slimībām un ir lieliska izvēle audzētājiem, kuri vēlas iegūt augstu ražu, neizmantojot pesticīdus. Galletta zemenes lieliski noder arī desertu pagatavošanai un saldēšanai.
  9. Elsanta: populāra starpsezonas šķirne, Elsanta ražo lielas, stingras un saldas ogas. Tā ir lieliska izvēle dārzniekiem, kuri vēlas augstu ražu, neuztraucoties par slimībām. Elsanta zemenes lieliski noder arī desertu pagatavošanai un saldēšanai.
  10. Mara des Bois: šo desmitnieku noslēdz mūsu pēdējā šķirne, kas ir franču šķirne. Ražo mazas, bet ārkārtīgi saldas un garšīgas ogas. Tās ir pazīstams ar savu unikālo aromātu un garšu, padarot to par iecienītu gardēžu pavāru vidū. Mara des Bois zemenes ir lieliski piemērotas arī ēšanai svaigā veidā vai desertu pagatavošanai.

Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis dārznieks vai tikai sākat savas gaitas, šīs šķirnes noteikti piešķirs jūsu vasarai unikiālu garšu! Baudiet!

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment