Sarūgusi vīnoga, vai tomēr kas vairāk?

Īsa pamācība ogzinībās! 

Aizraujoša tēma visiem vīnogu mīļotājiem — 10 populārākās vīnogu šķirnes, kas tiek kultivētas visā pasaulē. Vīnogas ir viens no vecākajiem un visplašāk kultivētajiem augļiem pasaulē, kura vēsture aizsākās pirms tūkstošiem gadu. Tās ir izmantotas dažādiem mērķiem, piemēram, vīna, sulas un pat rozīņu pagatavošanai. Tā kā ir vairāk nekā 60 sugu un tūkstošiem šķirņu, pareizo vīnogu izvēle var būt biedējošs uzdevums. Tātad, mēs esam veikuši pētījumu jūsu vietā un izveidojuši sarakstu ar 10 populārākajām vīnogu šķirnēm, kas pazīstamas ar savu unikālo garšu, aromātu un tekstūru. Tomēr ne visas vīnogu šķirnes tiek radītas vienādas, un dažas izceļas uz pārējo fona to izcilo īpašību dēļ. Nu tad aiziet, nirsim iekšā!

  1. Cabernet Sauvignon – šī vīnogu šķirne ir viena no visplašāk stādītajām vīna vīnogu šķirnēm pasaulē, kas pazīstama ar savu tumšo, bagātīgo un sātīgo garšu. Tas ir Cabernet Franc un Sauvignon Blanc krustojums, un to galvenokārt izmanto sarkanvīnu pagatavošanai.
  2. Chardonnay – šī vīnogu šķirne ir viena no populārākajām baltvīna vīnogām pasaulē, kas pazīstama ar sviesta, krēmveida un ozola garšu. Tā ir daudzpusīga vīnoga, ko var izmantot negāzētu, dzirkstošo un deserta vīnu pagatavošanai.
  3. Merlot – Šī vīnogu šķirne ir pazīstama ar savu maigo, augļu un viegli uztveramo garšu, padarot to par populāru izvēli vīna entuziastiem, kuri dod priekšroku vieglākiem, mazāk tanīna vīniem. To galvenokārt izmanto sarkanvīnu pagatavošanai.
  4. Pinot Noir – šī vīnogu šķirne ir pazīstama ar savu maigo, sarežģīto un eleganto garšu, padarot to par iecienītu izvēli vīna entuziastiem, kuri novērtē dzīves smalkākās lietas. To galvenokārt izmanto sarkanvīnu pagatavošanai.
  5. Riesling – šī vīnogu šķirne ir viena no daudzpusīgākajām baltvīna vīnogām pasaulē, kas pazīstama ar savu ziedu, augļu un saldeno garšu. To galvenokārt izmanto saldo, pussaldo un sauso vīnu pagatavošanai.
  6. Sauvignon Blanc – šī vīnogu šķirne ir pazīstama ar savu atsvaidzinošo, garšīgo un zālaugu garšu, padarot to par iecienītu baltvīna entuziastu izvēli, kas dod priekšroku viegliem, kraukšķīgiem vīniem. To galvenokārt izmanto sausu un saldu vīnu pagatavošanai.
  7. Shiraz/Syrah – šī vīnogu šķirne ir pazīstama ar savu drosmīgo, pikanto un piesātināto garšu, padarot to par populāru izvēli sarkanvīna entuziastiem, kuri dod izturīgākiem vīniem. To izmanto sarkanvīnu lietošanai.
  8. Tempranillo – šī vīnogu šķirne ir viena no populārākajām vīna vīnogu šķirnēm Spānijā, kas pazīstama ar savu zemes, augļu un tanīna garšu. To galvenokārt izmanto sarkanvīnu pagatavošanai.
  9. Zinfandel – šī vīnogu šķirne ir pazīstama ar savu drosmīgo, augļu un pikanto garšu, padarot to par iecienītu izvēli sarkanvīna entuziastiem, kuri dod priekšroku sarežģītākiem vīniem. To galvenokārt izmanto sarkanvīnu pagatavošanai.
  10. Muscat/Moscato – šī vīnogu šķirne ir pazīstama ar savu saldo, ziedu un aromātisko garšu, padarot to par iecienītu deserta un dzirkstošo vīnu izvēli. To galvenokārt izmanto saldo un pussaldo vīnu pagatavošanai.

Ceram, ka šī informācija jums bija noderīga un informatīva. Neatkarīgi no tā, vai esat vīna pazinējs vai vienkārši vīnogu entuziasts, nav šaubu, ka šīs vīnogu šķirnes noteikti iepriecinās jūsu garšas kārpiņas. Atcerieties, ka labākais veids, kā patiesi izjust šo vīnogu garšu, ir izmēģināt tās pašam. Tāpēc dodieties uz savu vietējo gadatirdziņu un nogaršojiet šīs gardās ogas!

UZMANĪBU! Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga jūsu veselībai.
Aizliegts pārdot, nodot vai iegādāties alkoholiskos dzērienus personām, kas jaunākas par 18 gadiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment