Igaunijā tiek izglābts suns; vēlāk atklājas, ka tas ir vilks

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Portāls Postimees ziņo, ka glābēji Igaunijā izglāba kādu suni, taču vēlāk, pēc speciālistu novērojumiem, atklājies, ka izglābtais četrkājainis ir vilks.

Sākotnēji glābēji ieraudzījuši dzīvnieku upē starp ledus gabaliem, ārējās pazīmes liecinājušas, ka tas ir suns, tāpēc glābēji sāka lauzt ledu. Kad dzīvnieks tika izvilkts, glābēji to ietina dvielī un iecēla mašīnā.

Pēc mirkļa glābēji ievēroja, ka dzīvniekam ir lielākas ķepas nekā jebkuram citam šāda lieluma sunim. Šī pazīme radīja aizdomas, ka izglābtais dzīvnieks varētu būt vilks. Pēc dzīvnieku aizstāvju padoma tas tika nogādāts veterinārajā klīnikā. Neticami, bet ceļā pie vetārstiem, dzīvnieks mierīgi gulēja kādam no glābējiem klēpī.

Nonākot klīnikā, arī paši vetārsti uzreiz nespēja noteikt, vai dzīvnieks patiešām ir vilks, taču pēc tam kāds mednieks apstiprināja, ka glābēja klēpī gulējis vilks.

Kad vilks bija pilnībā atguvies un kļuvis možs, tas tika ielaists mežā.

Apkārtējās vides aģentūras dabas nodaļas galvenais speciālists skaidroja, ka pagājušajā gadā dzimušie vilcēni, teorētiski ap šo laiku dzīvo vēl baros un nošķiras tikai pavasarī, tā kā tas jau straujiem soļiem tuvojas, vilks nepazudīs.

Jaunie vilki ir ļoti drosmīgi, tāpēc nebaidās no cilvēkiem un drošāk pārvietojas pa dažādām vietām. Speciālisti stāsta, ka Igaunijā ļoti bieži ir sastopami vilki vientuļnieki, jo tie tiek intensīvi nogalināti, kā rezultātā bari tiek iznīcināti.

Avots: apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment