Izrādās, ka cilvēki, kuri nedēļas laikā regulāri iedzer, piedzīvo daudz mazāk sirds problēmu!

Jauna pētījuma, kurš veikts Norvēģijas Zinātņu un tehnoloģiju universitātē, rezultātā atklājies, ka cilvēki, kuri nedēļas gaitā bieži lieto alkoholu, par piedzīvo sirds problēmas par 33% mazāk nekā atturībnieki.

vina-glaze

Ja alkoholu lietojot saprātīgos daudzumos, tas darot vairāk laba nekā ļauna. Un pat neesot svarīgi kāda veida alkohols – piemēram, alus, vīns vai viskijs – tiek patērēti, ziņo Dailymail.co.uk.

Magnificent-Drink-Wallpapers

“Tieši alkohols atbildīgs par holesterīna uzlabošanos,” norāda profesors Imre Janzskis. “Tiesa, alkohols arī palielina asinsspiedienu, tādēļ to jādzer mērenos daudzumos.”

cheers

Pētījumā piedalījušies 60655 cilvēki un tas sākās laika posmā no 1995. līdz 1997.gadam. Tā izskaņā 2008.gadā, 1588 no šiem cilvēkiem bija sirds problēmas. Pārliecinoši lielākā daļa no viņiem bija faktiski atturībnieki un atlikušajiem dažiem bija nopietnas problēmas ar alkoholismu.

Profesors gan arī atzinis, ka Norvēģijā situācija ir nedaudz savādāka nekā citviet pasaulē. Piemēram, Francijā vai Itālijā atturībnieki ir pārliecinošs mazākums.

cccp-ne-alkoholam

Profesors arī norāda, ka viņš nebūt neaicina cilvēkus sākt vairāk dzert!

Zemāk redzamajā video vari uzzināt, cik tad īsti ir viena vienība alkohola un kādi ir vispārpieņemtie ieteikumi tā patēriņa daudzumā:

Avots: Focus.lv / Dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment