Izrādās, ka Rīgā ir Okupācijas parks jeb kā Ieva Brante 9. maija pasākuma apsargus audzināja!

ieva

Juriste un Latvijas valsts patriote Ieva Brante vakar nolēma pasportot parkā, kā viņa pati raksta Okupācijas parkā. Kad ieradās tur saprata, ka 9. maija svētku organizatori aktīvi rosās, taču tas netraucēja nodošanos veselīga dzīvesveida baudīšanai. Neilgu brīdi pēc sportisko aktivitāšu uzsākšanas, Ieva Brante sajuta nepatīkamu dūmu smaku. Cigarešu dūmu. Aha, parkā! Un to darīja neviens cits kā pasākuma apsargi. Sieviete gāja klāt un uzsāka sarunu:

“- Kungi, jūs atrodaties parkā. Smēķēt drīkstat ārpus teritorijas. Šeit lūdzu pārtrauciet.
Viens uzreiz izmet cigareti miskastē un aiziet malā. Divi man pretī:

– Te speciāli ierīkota vieta – un abi rāda man uz miskasti ar akmentiņiem, ko novietojuši organizatori smēķētājiem. Uz tās uzlīme saka “smēķēt ļauts te”.

m

– Tas, ka rītdien te būs 9.maija svinības, nenozīmē, ka rītdien vai šodien parks vairs nav parks. Lūdzu pārtrauciet vai ejiet prom.

– Kundzīte…

– Nebūs jums te nekādas kundzītes! Ja vēlaties uzraudzīt kārtību, tad sāciet ar sevi. Te ir Sporta parks. Ja nepārtrauksiet, būšu spiesta saukt Pašvaldības policiju. Tā ieradīsies pietiekami ātri, jo, kā redzat, šodien te patruļu daudz. – pateicu un sāku filmēt.
Abi ar neapmierinātu sejas izteiksmi nodzēsa cigaretes. Es atgriezos sporta laukumā.

m2

Kamēr sportoju, pie jaunierīkotās smēķētāju vietas nāk “mani” smēķētgribētāji apsargi un … ieraugot, ka vēl esmu, apgriežas un iet prom. Bez liekiem vārdiem, tikai ar dusmīgu sejas izteiksmi.

Sportoju un domāju:

“Te ir Mans parks, Mana sporta vieta un man nestāstīs, ka tagad parkā drīkst smēķēt, jo, redz, tur esot ierīkota vieta. Gribat karu? Dabūsiet! Biju plānojusi sportot parkā tikai vienu stundu, bet tagad sportošu trīs! Būs jums trīs nesmēķēšanas stundas!”

Zvana vīrs:

– Kur esi?

– Iestrēgu parkā!

– Kā tā?

– Man ir audzināšanas process. Audzinu 9.maija apsargus.

– Mīļā, tev nav ko darīt!

– Apvienoju sportu ar audzināšanu. Kamēr es sportoju, tie manā parkā nesmēķē! – un izstāstu vīram šo stāstu. Abi smējāmies. 🙂

Mans parks, Mana Latvija <3 ! Un mans sports 😉 !”

Šis ieraksts facebook.com nopelnīja ne tikai vairākus “Patīk” un ar to dalījās vairāk kā 260 sociālā tīkla lietotāju, bet tas arī ieguva arī krievu mediju (rus.tvnet.lv) uzmanību.

Avots: Ievas Brantes facebook.com profils

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment