Kaķu viesnīca pagrabā, kas pievilinājusi arī citus daudzus iemītniekus – žurkas

Tieši un skaidri savu bēdu stāstu sāk Staiceles ielas iedzīvotāja Jūlija, sakot, ka viņa jau divus gadus cīnās ar žurkām. Grauzēju ar katru dienu paliekot vairāk. Kad sētniece tīra, viņa redz milzīga izmēra žurkas. 

Jūlija jūtoties bezspēcīga. Viņa vairākkārt ziņojusi mājas apsaimniekotājiem un lūgusi palīdzību. Darbi veikti, taču uzlabojumi nekādi.

Jūlija, nama iedzīvotāja

Viņi apgalvo, ka vainīgi ir mūsu kaķi no trešās kāpņu telpas, un vēl mēs, iedzīvotāji, paši esam vainīgi, ka mums šeit ir tādi antisanitāri apstākļi. Šeit, pirmajā stāvā kaimiņi apgalvo, ka viņi pat dzird, kā viņas tur vairojas un pīkstinās, un pat ir dzirdams naktī, kā viņas tur “šuri muri”.

Pirmā stāva iedzīvotāji stāsta, kā dzird žurku pīkstēšanu un pat ir tīrījuši drēbes no to izkārnījumiem. Iedzīvotāji stāsta, ka žurkas visbiežāk redzamas aiz durvīm, kur ir atkritumu tvertnes. 

Rīgas namu pārvaldnieka pārstāvis Krists Leiškalns nenoliedz, ka grauzēju problēma mājā esot, taču uzskata par cēloni kaķu māju, kas uztaisīta pagrabā.

Krists Leiškalns, “Rīgas namu pārvaldnieks” pārstāvis

Šajā ēkā nepārtraukti tiek nodrošināta barības bāze grauzējiem, ļoti pilnvērtīga barība, bet diemžēl šī te barības bāzes nodrošināšana un tas, ka notiek iejaukšanās no trešo personu puses šo te deratizācijas indes tiek savāktas un aizvestas prom no vietas, kur ēkā būtu nepieciešama deratizācija.

Viena no mājas iemītniecēm pagrabā ir ierīkojusi kaķu viesnīcu un izskatās, ka kaķu ir daudz. Kaķiem pagrabā ierīkota atsevišķa vieta ēšanai un atsevišķa vieta gulēšanai, taču “Bez Tabu” viesošanās brīdī neviens kaķis netiek sastapts.

Leiškalns stāsta, ka mājas iemītniekiem piedāvāts kaķu mājas paplašināt ārpus ēkas, lai nodrošinātu to, ka barības bāze, kas pieejama un pieņemama grauzējiem, tiktu pilnībā izvesta no nama.

Jūlija uzskata, ka kaķi nav vainīgi pie lielās žurku plantācijas Staiceles ielas dzīvokļu mājā, bet gan vainīgas esot atkritumu tvertnes, kurās izmestās ēdienu atliekas liekoties simpātiskas žurkām. Savukārt mājas apkopēja žurkas regulāri novērojusi kaķu viesnīcā pagrabā. Apkopējai šķiet, ka kaķu “mātei” esot problēmas ar galvu.

“Bez Tabu” izdodas satikt sievieti, kura uztur kaķu koloniju. Viņa žurkas pagrabā neesot redzējusi, un viņa minkaiņus turpināšot barot, jo tiem ziemā laukā esot auksti.

Kaķu “māte”

Man tur viss ir ideāli! Tur daudz nav, tur šobrīd ir tikai trīs kaķi. Es viņus [kaķus] nevaru uzņemt mājās, man pašai ir seši kaķi. Pat Rīgas dome un Nils Ušakovs, ar kuru es sazvanījos, teica, ka bezsaimnieku kaķus vajag barot. 

Pēc vairākkārtējas mājas apsekošanas “Rīgas namu pārvaldnieku” pārstāvji konstatējuši, ka tieši kaķi ir vainojami pie grauzēju dzīvošanas mājā. Lai žurkas likvidētu, iedzīvotājiem jālemj par kaķu mājas izvietošanu ārpusē.

Avots: skaties.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">ome</cite>

    Šī kaķu māte 7 stāva kāpņu telpas laukumiņā,blakus izvadkanālam ir aizņēmusi aizslēdzamu telpu,kur glabā lielā vairumā maisos šo kaķu barību,kad žurkām lejā ēdamais beidzies,tās pa stāvvadiem dodas meklējumos augstāk.Mums jau lepni pagraba durvis apsistas ar skārdu,lai neredz ka visu nakti deg uguns,ko ņem no mūsu maciņiem.Man tie skaistie spilveni un segas izraisa citas aizdomas,par divkājāno naksņošanu?

  • <cite class="fn">ome</cite>

    Tā kaķu māte ir izveidojusi noliktavu kaķu barībai 7 stāva kāpņu telpas brīvajā laukumiņā(aizslēdzamu)Ja žurkām pietrūkst tās meklē citur.Pa nakti tur deg uguns par kuru maksājam mēs un tie skaistie spilveni un segas man liek domāt ko citu?Vispār es gribu šo pagraba atslēgu,jo gribu tur savu pagraba vietu,kur man to saņemt?

Leave a Comment