Krievija pavēl visām amatpersonām, kas dzīvo un strādā ārzemēs, atgriezties dzimtenē!!!

11

Politiķi un augsta ranga Krievijas amatpersonas ir saņēmušas pavēli no valsts prezidenta Vladimira Putina atgriezties dzimtenē kopā ar saviem radiem, liecina vietējie mediji. Iemesls – paaugstinātā spriedze starp ASV un Krieviju, kas varētu rezultēties karadarbībā.

Šāds paziņojums nācis pēc tam, kad Krievija atcēlusi plānoto vizīti Francijā pēc saņemtiem apvainojumiem par Krievijas lomu Sīrijā notiekošajā karā. Tiek ziņots, ka Franciju paudusi viedokli, ka Starptautiskajai kara tiesai būtu jāizskata Krievijas veiktie kara noziegumi Sīrijā.  

Tāpat Kremlis paziņoja, ka Krievija ir izvietojusi kodolieroču raķetes netālu no Polijas robežas. Varšava šo soli ir uztvērusi kā augstu apdraudējumu Polijai un tās iedzīvotājiem.

Bijušais Padomju savienības līderis Mihails Gorbačovs atzina, ka pasaule šobrīd atrodas “bīstamā punktā” ASV un Krievijas saspīlēto attiecību dēļ.

12

“Daily Star” raksta, ka firmu pārstāvji reģionos, dažāda līmeņa juristi un koorporāciju darbinieki ir saņēmuši pavēli izņemt savus bērnus no ārzemju skolām nekavējoties. Ja šie cilvēki nepakļausies pavēlei, tas var vēlāk atspēlēties uz viņu iespējām gūt paaugstinājumu darbā.

Tomēr īstais šādas pavēles iemesls nav zināms.

Krievijas politikas analītiķis Staņislavs Belkovskijs “Daily Star” apgalvoja, ka “notiekošais ir daļa no pasākumu plāna, sagatavojot eliti “lielam karam””.

Šobrīd attiecības starp ASV un Krievija ir sliktākās kopš Aukstā kara laika, un tās ir vēl vairāk pasliktinājušās pēdējo dienu laikā, jo Vašingtona ir apsūdzējusi Krieviju par notiekošo Sīrijā.

ALEPPO, SYRIA - AUGUST 3 : Smoke and rubbles rise after Syrian oppositions blow up a tunnel under Syrian Regime forces' headquarters in Aleppo's Ramuse region, Syria on August 3, 2016. (Photo by Muhammed Sheekh/Anadolu Agency/Getty Images)

Tāpat Kremlis ir apturējis vairākus kodolieroču paktus, ieskaitot vienošanos samazināt plutonija ieroču krājumu.

Šī ir plaša attiecību saspīlēšanās starp Krieviju un Rietumiem, un Krieviju un NATO.

Papildus Francijas un ASV apvainojumiem par Krievijas lomu Sīrijā Kremlis vēl aizvien ir neapmierināts ar liegumu vairākiem Krievijas sportistiem ņemt dalību olimpiskajās spēlēs, kā arī visas paralimpiskās komandas diskvalificēšanu.

Avots: Daily Mail

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment