“Kurš grib būt miljonārs?” dalībnieks zaudē £93,000, pēc tam, kad publika sniedz viņam nepareizu atbildi

Kāds nelaimīgs “Kurš grib būt miljonārs?” dalībnieks palaida vējā 93,000 mārciņu pēc tam, kad sekojis skatītāju padomam par kādu sarežģītu literatūras jautājumu. 

24 gadus vecais Olivers Bleiks no Kenterberijas populārajā viktorīnas šovā bija veiksmīgi ticis līdz pat 125,000 sterliņu mārciņu un būtu varējis doties prom ar lielo laimestu. Finanšu analītiķis saskārās ar jautājumu, kas saistīts ar daiļliteratūras darbiem, kas būtu varējuši dubultot viņa naudu līdz pat 250,000 sterliņu mārciņu.

Viņam tika jautāts: “Kurš romāns sākas ar vārdiem: “3. maijs. Bistritz. Pameta Minheni 8:35 vakarā.”

Četri varianti bija: 

Bet Bleiks, kurš Oksfordā studēja politiku, filozofiju un ekonomiku, atzina, ka nav lasījis nevienu no četriem romāniem. Runādams par iespējamiem variantiem, viņš atklāja, ka nespēja uzminēt, tāpēc jautāja šova vadītājam Džeremijam Klārksonam, vai viņš varētu izmantot savu glābšanas iespēju “50 / 50”, lai noņemtu divas nepareizās atbildes.

Džeremijs Klārksons viņam teica: “Ja tu atbildēsi pareizi, tev jau būs ceturtdaļmiljons un tu esi divus jautājumus no lielā laimesta.” 

Zinādams, ka viņš tik un tā var aiziet ar 125,000 sterliņu mārciņām un zaudēs 93,000 sterliņu mārciņas un dosies mājās tikai ar 32,000 mārciņām, ja atbildēs nepareizi, vīrietis tomēr spēra soli tālāk un jautāja palīdzību studijai. Viņš sacīja, ka iedomājas, ka daudzi no viņiem ir izlasījuši vismaz vienu grāmatu un zinātu atbildi. Skatītāji ar 81% lielu balsu pārsvaru nobalsoja par grāmatu “Tinker Tailor Solider Spy”.

Pat tad, kad spēles noteikumi nosaka, ka Bleiks būtu varējis aiziet no spēles, atsakoties no jebkādas atbildes un aiznesot mājās prāvu summu – 125,000 sterliņu mārciņu – ar auditorijas pārliecināto atbildi, viņš riskēja.

Viņš teica: “Es domāju, lai iet… darīsim to! “Tinker Tailor Solider Spy”, pēdējā atbilde,” bet ar vaidu no skatītāju puses, pareizā atbilde – “Drakula” – uzplaiksnīja zaļā krāsa uz ekrāna un Klārksons teica: “Tā ir nepareizā atbilde. Tas ir pilnīgs murgs, tā ir Drakula.”

Bleikam šķita, ka laimesta samazinājums nāk ar labu un viņš teica: “Tas ir kaut kas, ko es tagad zinu.”

Viņš devās mājās ar 32,000 sterliņu mārciņu laimestu.

Avots: dailymail.co.uk

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment